Nu doar durata somnului contează. Vezi ce trebuie să faci pentru a te trezi odihnit

(Last Updated On: June 26, 2017)

Vă treziți dimineața obosit de parcă nu ați dormit, ci ați trecut prin niște lucrări pe șantier? Câte ore trebuie să dormiți și în general ce este mai important decât somnul, pentru a avea o bună dispoziție și doză sesizabilă de energie, chiar și pe timp de primăvară sau toamnă?

Ce este mai important, numărul de ore dormite sau ora fixă la care vă culcați? Ce riscă persoanele care dorm mai mult de 7-8 ore? Aflați care sunt recomandările medicului Oana Deleanu.

14182094_298030147231196_83719619_n

Potrivit studiilor, un somn putin duce la obezitate si la oboseala cronica, iar prea mult duce la boli de inima si alte afectiuni grave, informează sanatate.bzi.ro.

Mai important decat durata somnului este sa te culci la aceeasi ora si sa te trezesti la aceeasi ora.
“In general, trebuie sa dormim 7-8 ore. Daca dormim mai putin, riscam sa apara boli cardiovasculare si metabolice, dar este adevarat cu durata de somn depinde de la persoana la persoana.

Exista persoane care au nevoie de mai mult somn, altele de mai putin, dar asta nu inseamna ca exista o diferenta din punct de vedere comportamental sau intelectual intre aceste persoane.

Depinde de rutina si de activitate. Somnul nu este atat de usor de declansat. In momentul in care lasam gandurile deoparte, abia atunci intervine somnul. In timpul somnului, se secreta anumiti hormoni care regleaza greutatea”, sustine medicul Oana Deleanu.

Cat despre persoanele care exagereaza cu somnul: “Persoanele care dorm prea mult asociaza acest lucru cu niste probleme neurologice, dementa, Alzheimer. Specialistii in igiena somnului ne sfatuiesc sa dormim la aceeasi ora si sa ne trezim la aceeasi ora”, a explicat medicul.