Sfaturi pentru un somn odihnitor care te face mai frumoasa

(Last Updated On: August 23, 2016)

Întâmplător sau nu dar după un somn liniștit și odihnitor întotdeauna arăți mult mai minunat, chiar dacă nu ai pe tine un machiaj care îți va ascunde micile defecte. Totuși datorită ritmului de viață pe care îl ducem, datorită stresului cu care ne confruntăm fie la serviciu fie acasă să obținem un somn bun și împlinit a devenit foarte dificil. Noi venim cu câteva sfaturi utile care te vor ajuta să ai un somn odihnitor.

1. Evita alcoolul inainte de culcare – In pofida a ceea ce se spune, alcoolul nu te ajuta sa dormi mai bine, potrivit acasatv.ro. Un pahar de vin te va face sa te simti adormita pe moment, dar, mai ales in cazul femeilor, perturba somnul in a doua jumatate a noptii.

2. Evita exercitiile sportive seara tarziu – Excercitiile sportive, daca alegi sa le faci seara, trebuie terminate cu trei ore inainte de ora de culcare, altfel, hormonii secretati in timpul rutinei fizice iti vor da o stare de neliniste si agitatie in timpul somnului.

3. Evita mesele copioase inainte de culcare – Incearca sa iti iei cina cel putin cu doua ore inainte sa te culci si evita meniurile grase. Opteaza pentru o cina cu multe legume, peste si fructe.

4. Nu sta la calculator sau la televizor pana adormi – Lumina artificiala emisa de ecranele televizorului, computerului sau telefonului mobil inhiba secretia hormonului responsabil cu somnul, asa ca atunci cand se apropie ora ta obisnuita de culcare, inchide orice monitor.

5. Ai grija la mediul in care dormi – Dormitorul tau sau camera in care dormi trebuie sa te relaxeze. Inchide geamurile, trage draperiile, inchide orice lumina si incearca sa te relaxezi. Daca simti nevoia inmiresmeaza-ti camera camera cu putin parfum de levantica.