Vezi 3 obiceiuri care te fac să arăţi mai bine

(Last Updated On: August 16, 2016)

Sunteți în căutarea unor soluții de ordin cosmetologic pentru a arăta mai bine? Încă nu ați atins vârsta de 30 de ani, dar vă simțiți peste 40? Nu este obligatoriu să faceți eforturi dificile pentru a obține rezultate bune?

Specialiștii în nutriție vă propun să adoptați doar 3 obiceiuri importante, și rezultatul va fi vizibil în cel mai scurt timp. Ce trebuie să faceți pentru a avea mai puține riduri, pentru a reduce pungile de sub ochi și pentru a avea un abdomen mai plat?

Iată câteva obiceiuri sănătoase şi efectele lor asupra înfăţişării tale!

Redu consumul de dulciuri

Dacă nu vrei să renunţi la zahăr ca să ţii la distanţă diabetul sau bolile de inimă

Renuţă la zahăr….pentru mai puţine riduri, informează csid.ro.

Nu mai este pentru nimeni o noutate că zahărul ar putea contribui la apariţia unor afecţiuni precum diabetul sau bolile de inimă. Dar ştiai că este şi inamicul numărul 1 al tenului tău? Odată ce ajunge în sânge, zahărul se ataşează de moleculele de colagen şi elastină, fibrele care îţi menţin pielea elastică şi fermă. Pe scurt: pielea ta devine uscată, se lasă, iar ridurile apar mult mai devreme decât ar trebui.

Mai ai nevoie de alte dovezi? În momentul în care cercetătorii au efectuat un experiment în care subiecţilor li s-a cerut să aprecieze fotografiile a peste 600 de persoane, cei cu un nivel al glicemiei mai redus erau consideraţi mai tineri decât cei cu nivelul ridicat. Dar nu limita doar consumul de zahăr şi carbohidraţi rafinaţi – optează pentru alimente precum fulgii de ovăz, nuci şi fructe de pădure, care conţin fibre solubile şi încetinesc absorbţia zahărului în sânge.

Bea mai multă apă

Dacă nu poţi să bei mai multă apă pentru a preveni deshidratarea şi oboseala

Bea mai multă apă…pentru un abdomen mai plat

Câteva pahare în plus de apă pe zi te-ar putea ajuta să ai un abdomen mai plat. Un studiu din 2011 arată că persoanele care beau patru sau mai multe pahare de apă pe zi îşi şi-au redus cu 21% şansele unui glicemii ridicate faţă de cei care beau două pahare sau mai puţin. Un nivel ridicat al glicemiei, în timp, poate declanţa o serie de reacţii care determină organismul să depoziteze grăsime – deseori pe abdomen.

De asemenea, limitează-ţi consumul de băuturi dietetice – un studiu recent a demonstrat că persoanele care beau des sucuri dietetice au câştigat centimetri de grăsime abdominală faţă de cei care nu aveau acest obicei. Îndulcitorii artificiali pot creşte pofta de dulce. Cercetătorii de la Scoala de Medicină a Universităţii Yale au descoperit că acesti indulcitori artificiali reuşesc să păcălească doar gustul, dar nu şi creierul. Practic, creierul îşi dă seama că organismul nu primeşte zahăr şi începe să resimtă o poftă şi mai mare pentru dulciuri si alimente dulci.

Consumă mai puţină sare

Dacă nu vrei să renunţi la sare pentru a reduce tensiunea arterială

Consumă mai puţină sare…pentru a reduce pungile de sub ochi

Oamenii care consumă prea multă sare riscă să suprasolicite rinichii şi, astfel, se ajunge la retenţia de apă. Aceasta explică şi umflarea expremităţilor, degete, glezne sau picioare. În momentul în care dormi seara, fluidul se răspândeşte în corp, inclusiv în zona ochilor, provocând pungi de sub ochi şi aspectul de faţă umflată. Vestea bună? Poţi ameliora aspectul inestetic al pungilor de sub ochi dacă reduci consumul de sare. Evită alimentele foarte sărate precum brânza, murăturile, chipsurile, măslinele în saramură, mezelurile şi nu adăuga suplimentar sare în mâncare.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii OMS recomandă că adulţii să consume mai puţin de 2,000 de mg (două grame) de sodiu sau (mai puţin de) cinci grame de sare şi cel puţin 3,510 mg (3,51 de grame) de potasiu pe zi.