Vezi 5 motive din cauza cărora acumulezi grăsime pe abdomen:

(Last Updated On: May 5, 2017)

Întotdeauna persoanele care au dorit să slăbească au întâmpinat dificultăți, chiar dacă au dat multe kilograme jos și au ținut o dietă perfectă, grăsimea de pe abdomen se va dovedi a fi o problemă mai dificilă. Abdomenul și șoldurile sunt zonele corpului unde slăbim cel mai greu, indiferent cât de multe eforturi nu am face grăsimea de aici se încăpățânează să rămână.

1. Mama dumneavoastra avea corpul in forma de mar
In mare parte, locul in care fiecare persoana depoziteaza grasimea tine de genetica, potrivit hotnews.ro. Arborele genealogic va arata daca familia dumneavoastra tinde sa aiba corpul in forma de mar. Aceasta categorie de persoane trebuie sa fie mai atenta pentru a evita depunerea de grasime pe abdomen.

2. Schimbarile hormonale
In jurul menopauzei, chiar si femeile care au corpul in forma de para observa ca abdomenul lor incepe sa creasca.

3. Sindromul ovarelor polichistice
Sindromul ovarelor polichistice afecteaza in jur de 10-20% din femeile aflate la varsta reproductiva. In general, aceste femei au un nivel ridicat de testosteron si observa ca se ingrasa, in special in zona abdomenului.

4. Lipsa somnului/ Excesul de somn
Un somn care dureaza 5 ore sau mai putin pe noapte a fost asociat cu o crestere a nivelului de grasime de pe abdomen. Aceeasi asociere a fost facuta si in cazul persoanelor care dorm 8 ore sau mai mult pe noapte. In general, somnul ideal se incadreaza intre 7 si 9 ore.

5. Stresul excesiv
Persoanele stresate sunt mult mai predispuse la a pune grasime pe abdomen. Atunci cand va aflati sub presiune, corpul pompeaza cortizol, un hormon care face ravagii in cel putin 2 moduri. In primul rand va determina sa cautati alimentele bogate in grasimi si zahar. In al doilea rand, cortizolul modifica chimia corpului, determinand arderea unui numar mai mic de calorii.