Vezi cum te aperi de sugestiile negative. „Limbajul blând, monoton, afectuos și litanic [ușor cântat] slăbește controlul conștient și permite strecurarea unor idei în subconștient”

(Last Updated On: August 24, 2016)

Pavel Coruț, celebrul autor român, și-a deschis un grup de Facebook unde discută subiectele de Artă a succesului și dezvoltare personală.

Pe grupul de FacebookPavel Corutz el a dezbătut subiectul: CUM NE APĂRĂM DE SUGESTII NEGATIVE?

13495066_122617581498713_9104240313482213457_n

Dragi prieteni,insist asupra sugestiilor negative,cu scopul de a vă învăța să le scoateți din viața dumneavoastră. Aveți un bun prieten care vă ajută în mod inconștient să vă apărați de ele-discernământul.

Toate creierele mature și sănătoase posedă discernământ,adică facultatea conștiinței de a discerne între bine și rău,adevărat și neadevărat,pozitiv și negativ,realitate și ficțiune etc..Prima barieră în fața sugestiilor negative este propria dumneavoastră conștiință dezvoltată de la naștere și până la zi.Ea refuză automat sugestiile negative vădite sau chiar și pe cele foarte bine ascunse.

De exemplu, un huligan vă spune Ești un dobitoc! Conștiința refuză să primească această sugestie negativă, replicând automat Ba sunt un tip inteligent!

Nu vei reuși cutare lucrare! ne sugestionează un negativist. Ba voi reuși,replică discernământul. Mi-am luat toate măsurile să reușesc.

Aceste replici inconștiente opresc majoritatea mesajelor negative să ajungă în subconștient și să ajungă sugestii negative. Ați înțeles cum acționează discernământul?

El funcționează ca un filtru de informații,oprind mesajele neadevărate,negative,periculoase pentru organism.

Pentru a-și îndeplini bine rolul,discernământul trebuie cultivat cu informații științifice,încă din primii ani de viață. Persoanele cu o cultură generală mai modestă pot fi inteligente,dar nu și cu discernământul bine pus la punct. Așa se explică faptul că ele sunt mai credule în fața unor informații aparent adevărate,cum sunt informațiile mistice,pseudo-științifice, cele de manipulare politică etc.

Am refuzat de la postare câteva mesaje de la persoane cu discernământ mai modest.Unele vorbeau despre călugări care profețeau sfârșitul lumii noastre și despre un război mondial iminent.Respectivii mistici nu aveau habar cât rău fac cu astfel de sugestii negative,în creierele persoanelor credule.

De ani de zile,mă străduiesc să vă conving că nu există extratereștri reptilieni, gorilieni etc.,ci numai oameni terrani care așteaptă extratereștri de tip humanoid și binevoitori cu specia noastră. In ciuda acestui efort, câțiva membri din grup mi-au trimis astfel de mesaje, extrase din cărți SF ale căror autori nu au avertizat asupra caracterului fictiv al scrierilor.

Eu precizez, pe pag 2 a fiecărei cărți, caracterul real sau fictiv al conținutului,pentru a vă ajuta discernământul să se dezvolte.

Chiar și conștiințele foarte puternice pot fi înșelate uneori.Vom discuta despre aceste înșelăciuni timp de două zile, pentru a vă înarma împotriva lor.

1]Limbajul blând, monoton, afectuos și litanic [ușor cântat] slăbește controlul conștient și permite strecurarea unor idei în subconștient. Creierul se apără împotriva limbajului violent,dar are tendința să se relaxeze când sugestionarul folosește un limbaj dulce, blând, călduros, monoton și litanic.

Acest lucru este cunoscut de mii de ani,de când activează vrăjitorii de diferite tipuri.Ați observat și dumneavoastră un astfel de limbaj la vrăjitorii din timpul nostru [ghicitori, propagandiști mistico-religioși, hipnotizatori etc.].

Cum deosebim un om de bună credință de un sugestionar, dacă ambii folosesc limbajul menționat mai sus?Simplu,amicii mei. Conținutul sugestiilor fiecăruia ne spune exact care sunt intențiile lor.

Dacă persoana ne spune că suntem sănătoși, că ne vom vindeca,că vom reuși în acțiunile noastre, fără a pune anumite condiții, înseamnă că ne sugestionează pozitiv, în mod voit sau involuntar.

Persoana ne poate pune și unele condiții, cum ar fi să plătim serviciul ei, să facem donații pentru anumite lăcașe, să facem pelerinaje sau alte ritualuri, să săvârșim fapte imorale sau ilegale etc. In aceste cazuri, avem de a face cu sugestionari negativi. Ei își folosesc talentul pentru a obține recompense materiale[bani și alte foloase]sau morale[faimă,glorie etc.].

2]Mesajele pseudo-științifice păcălesc multe persoane cu un nivel mai scăzut de cultură generală și cu concepții greșite despre lumea în care trăim. In astfel de cazuri, sugestionarul negativ face apel la autoritatea unui om de știință, deformându-i teoriile în direcția dorită de el.

Cum ați contracara dumneavoastră un mesaj manipulator care susține că timpul trece mai repede, astfel că ziua nu mai are 24 de ore, ci 16? Am primit un asemenea mesaj pseudo-științific. Cum măsurăm noi timpul, dragi prieteni? Ziua se măsoară printr-o rotație completă a Pământului în jurul axei sale. Ați observat o accelerare a rotației? Anul de 365,25 zile se măsoară prin mișcarea de revoluție a Terrei în jurul Soarelui. Celelalte unități de timp sunt convenționale.

Să vă mai dau câteva probleme de rezolvat?

a]De ce nu poate exista o lume către centrul Terrei, ca în legendele mai vechi sau mai noi?

b]De ce nu pot exista extratereștri reptilieni?

c]Dacă observăm un creion scriind singur,avem de a face cu magie sau cu un specialist în psihokinezie?