Vezi PROTOCOLUL prin care ar trebui tratat corect cancerul si care sporeste sansele la viata. In România, este respectat rar

(Last Updated On: August 24, 2016)

Cu mai mulți ani în urmă a fost scrise în Europa protocoale pentru afecțiunile oncologice. Acestea presupun ca orice formă de cancer să fie analizată nu de un medic ci de cel puțin patru specialiști care realizează un plan adaptat fiecărui caz în parte.

Deși toate statisticile spun această abordare este una pozitivă care poate prelungi șansele la viață, în România acest lucru nu prea se respectă. Iată cum comentează medicii acest lucru.

14101748_294277734273104_2057558059_n

Prof. dr. Ion Christian Chiricuta, medic primar radioterpie: “Tumorile sunt echivalentul unor societati, societatea noastra are foarte multi corupti. O tumora are sub-populatii, clone – sunt comunitati de celule. Daca are o clona care va metastaza in sistemul nervos central atunci tot timpul va mestataza acolo si nu da metastaze in ficat.”

Metastazele sunt clone ale tumorii primare. Celulele anormale pleaca pe cale limfatica si prin singe si urmeaza RUTE precise, scrie stirileprotv.ro. Spre exemplu, un cancer de prostata trimite metastaze in sistemul osos in 90% din cazuri. Un cancer pulmonar – in creier, iar cancerul de san catre plaman, ficat, oase si creier.

In urma cu mai bine de 30 de ani, specialistii au decis ca ca afectiunile oncologice sa fie tratatate de catre o comisie, si nu un medic. Evident, dupa ce biopsia confirma o formatiune tumorala maligna.

Comisia, formata din chirurg, radioterapeut, oncolog, anatomo-patolog si nutritionist, apreciaza daca tumora este localizata. Daca a invadat ganglionii din apropiere si daca a plecat mai departe.

Dr. Gabriel Ricu Medic, specialist radiolog: “De cele mai multe ori avem nevoie de un RMN cerebral, de un computer tomograf – abdomen, torace, pelvis, si posibil scintigrafie osoasa.

Comisia decide apoi momentul operatiei si terapiile asociate. De asemenea, se stabileste planul nutritional al pacientului, astfel incit acesta sa suporte procedurile.

Prof. dr. Ion Christian Chiricuta, medic primar radioterpie: “Comisia oncologica poate clar decide daca pacientul respectiv trebuie supus unei terapii, nu sa-i pui imediat o perfuzie cu glucoza. Glucoza hraneste celula tumorala, deci biciuesti o tumora dandu-i glucoza si daca te duci prin spitale glucoza e singurul lucuru pe care il se incearca, de fapt tu ii dai benzina pe un foc. Managerul e acea comisie, e ca un aeroport: daca nu ai un turn de control, cum sa vina avionul sa aterizeze?! Nu pot veni doua avioane sa aterize, ori comisia oncolgica e turnul de control.”

Acest mod de abordare a bolilor oncologice, prezent in toate centrele mari din lume, are drept tinta mentinerea functionalitatii oricarui pacient afectat.
Prof. dr. Ion Christian Chiricuta, medic primar radioterpie: “Cand esti funtional? Cand toate organele tale functioneza bine, cand nu ai efecte secundare, cand nu pierzi un organ si functionalitatea lui, laringele daca ti s-a extras si tu esti avocat s-a terminat cariera ta. Tu esti vindecat, dar esti izolat social.”