4 reguli pe care trebuie sa le urmezi ca să alegi o pâine sănătoasă: albă sau integrală?

(Last Updated On: June 10, 2017)

Acest produs este un aliment de bază, pe care îl consumă zilnic oameni din întreaga lume. Dacă nu ați ghicit, atunci este vorba despre pâine, aliment folosit la fiecare masă, în diverse feluri.

Cu toate că de-a lungul timpului, pâinea a fost o sursă principală de hrană, puțini oameni știu ce conține pâinea sau cum să o aleagă pentru o sănătate și nutriție optimă. Haideți să vedem, cum putem face acest lucru?

14429618_309807369386807_234939210_n

1. Painea integrala este solutia
Atunci cand alegeti painea, optati intotdeauna pentru varianta facuta din cereale integrale, informează medlive.hotnews.ro. Acest tip de paine contine fibre, proteine, vitamine si minerale, care sunt esentiale pentru organism, mentioneaza Keri Glassman, dietetician.

2. Cititi eticheta si alegeti produsul pe care scrie “100% cereale integrale”
Exista anumite tipuri de paine care par a fi din cereale integrale, dar care de fapt contin doar 51% dintre acestea.

3. Mai putine ingrediente= o paine mai buna
“Lipsa aromelor artificiale, a colorantilor si a conservantilor este, de asemenea, foarte importanta”, spune Cavuto, care ne sfatuieste sa evitam ingredientele “greu de pronuntat”.

4. Concentrati-va pe fibre
Fibrele sunt extrem de importante pentru dieta dumneavoastra. Fibrele sunt satioase, favorizeaza miscarile intestinale sanatoase si imbunatatesc sanatatea intestinului.