Acestea sunt cele mai bune ceaiuri pentru inimă

(Last Updated On: September 19, 2016)

Majoritatea populației de pe pământ întâmpină probleme de inimă, însă puțini își permit să viziteze un medic specialist, nemaivorbind de procurarea preparatelor medicamentoase. Experți experimentați în nutriție au realizat o listă de ceaiuri care îmbunătățesc starea inimii.

Aceste ceaiuri le puteți găsi oriunde, plantele fiind accesibile și celor care nu-și permit accesul la farmacie. Află care sunt platele recomandate pentru tratarea bolilor de inimă, și în ce regim trebuie să-l beai pentru a face o cură de profilaxie cât mai reușită.

Infuzia de păducel, printre cele mai bune licori pentru inimă

Păducelul este unul dintre cele mai recomandate leacuri pentru inimă. Deși planta care stă la baza acestei licori are un gust amar și deloc plăcut, beneficiile pe care aceasta le aduce inimii o face să fie printre cele mai recomandate.

Așadar, ceaiul de păducel nu trebuie să lipsească din alimentația celor care suferă de insuficiență cardiacă sau de hipertensiune. Trebuie știut și faptul că această infuzie este ideală și în stările de oboseală, atât de prezente la cei care suferă de insuficiență cardiacă, scrie clicksanatate.ro

Ceaiul verde reduce riscul de atac de cord

În urma unui studiu, cercetătorii au reușit să demonstreze efectul pe care ceaiul verde îl are în susţinerea rezistenţei inimii la bolile cardiovasculare. Dacă obișnuiești să consumi ceai verde zilnic, specialiștii susțin că se va reduce drastic riscul unui atac de cord. De asemenea, consumul acestui tip de ceai scade nivelul colesterolului rău din organism.

Se pare că și tensiunea arterială este mai mică la consumatorii de ceai verde. Potrivit unui studiu realizat în Japonia, femeile care au băut zilnic peste 5 ceşti de ceai verde au prezentat un risc de deces din cauza bolilor cardiovasculare cu 31% mai mic comparativ cu femeile care au băut o ceaşcă sau mai puţin zilnic, iar bărbaţii din grupul iubitorilor de ceai au prezentat un risc redus cu 22%.

Printre cele mai bune infuzii pentru inimă: ceaiul alb

Cercetătorii de la Kingston University au făcut un studiu care arată că ceaiul alb este bun pentru inimă. Se pare că și acesta reduce nivelul colesterolului „rău“. Dacă vrei să ai o inimă sănătoasă, trebuie să consumi o ceașcă de ceai alb, de trei ori pe săptămână.