ATENȚIE! Grăsimile NU trebuie excluse din alimentație. Vezi ce cantitate au voie să consume copiii și adolescenții

(Last Updated On: September 28, 2016)

Ai ajuns la maturitate, și ai aflat că trebuie să excluzi mai multe alimente grase din regimul alimentar? De ce atunci când eram copii, untul nu lipsea de pe mesele zilnice, iar uleiul de casă era prezent în orice salată, însă acum când suntem maturi, grăsimile de acest gen se recomandă să fie reduse la minim?

O explicație clară venită în urma cercetărilor testate de timp, este oferită în articolul de mai jos. Acest lucru trebuie știut de toți, mai ales că este recomandat să te oprești la timp.

Zilnic, un gram de grasime per kilogram. Aceasta este doza normala a unui adult. Aveti 70 de kilograme, necesarul este format din 70 de grame, asadar. Dar in in cazul copiilor si adolescentilor sau la persoana care executa efort intens, aceasta cantitate poate sa creasca pina la dublu, informează stirileprotv.ro.

Cantariti, deci copilul. 2 grame per kilogram corp reprezinta nevoia lui de grasimi, din hrana. Are 25 de kilograme, poate minca 50 de grame de grasimi pe zi. In copilarie si adolescenta sunt esentiale, in aceasta cantitate, din mai multe motive. O data, pentru ca grasimea alimenteaza membrana fiecarei celule umane. Iar in perioada de crestere, celelulele se inmultesc, firesc. Apoi, grasimile sunt indispendabile sistemului nervos uman. In fine, al treilea motiv: grasimea intra in componenta hormonilor.
In copilarie si in adolescenta exista activitate hormonala intensa. Pentru cei mici, e bine ca untul sa nu lipseasca din meniul zilnic.
Dr. Mihaela Bilic, medic nutritionist: “Untul e sigura grasime animala care are la un loc vitamina A si E in forma naturala. In el sunt niste vitamine liposolubile pe care, mai ales copii care sunt in crestere nu au cum sa le ia in mod eficient”.

Cum ramane cu depunerile de grasime? Simplu! Nu au loc daca va tineti si de planul de miscare. Mergeti pe jos dupa masa, spre exemplu! Grasimea nu se exclude niciodata din alimentatie pentru ca organismul are nevoie de ea.
Din cantitatea adaptata la greutatea fiecaruia, o treime poate sa provina din unt sau untura. Fara probleme. Pentru un adult, limita este de zece grame de aliment.

Vezi aici Video:

Celelalte doua treimi necesare pot fi luate din peste, ulei presat la rece si nuci. Nu oricum. O lingura de ulei pe zi, o portie de 100 de grame de peste si o mana de miez de nuca…Doar copiii pot primi cantitati mai mari din aceste produse.