Care este parerea specialistilor fata de chipsuri? Ar trebui să le consumam?

(Last Updated On: September 29, 2016)

Cu toate că par a fi o gustare perfectă atunci când privești un film împreună cu prietenii, chipsurile nu sunt tocmai un produs sănătos pentru tine.

Chipsurile din comerț conțin tot felul de E-uri și de substanțe nocive pentru organismul nostru, în plus sunt un aliment sărac în substanțe nutritive însă bogat în calorii. Din acest motiv experții în alimentație au votat împotriva consumului acestor gustări crocante.

14501862_1681333915515516_865678110_n

4 din 5 experti au spus “NU” pentru consumul de chipsuri

Argumentul cu “sunt facuti din cartofi” nu functioneaza. Chipsurile nu sunt o leguma, ci un aliment sarac in substante nutritive si bogat in calorii, potrivit lui Lindsay Malonde, dietetician la Cleveland Clinic, relatează medlive.hotnews.ro.

“Cea mai mare crestere a numarului de calorii din gustarile copiilor din ultimii 15 ani provin din gustari sarate”, spune Dr. Lenny Lesser de la Palo Alto Medical Foundation.

“Chipsurile au cea mai mare concentratie de acrilamida dintre toate alimentele testate”, spune T. Koray Palazoglu, cercetator in domeniu.

Acrilamida este un produs chimic creat in alimentele gatite la temperaturi inalte. Chipsurile sunt mai bogate in acrilamida decat cartofii prajiti. Desi studiile referitoare la acrilamida nu au reusit sa dezvaluie efectele acesteia asupra organismului, Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara a precizat ca acest produs chimic poate creste riscul aparitiei cancerului.

Alta problema a chipsurilor este ca dau dependenta. Specialistii spun ca pot exista alte variante de gustari “crocante” care sa nu fie la fel de daunatoare pentru sanatate.