Vezi cât zahăr trebuie să consume copilul tău

(Last Updated On: September 12, 2016)

Și pentru că a sosit sezonul celor mai delicioase fructe și anume a strugurilor, haideți să vedem câte beneficii au aceștia asupra organismului. În primul rând strugurii sunt bogați în vitamine, fibre, magneziu și calciu ceea ce ajută la o dezvoltare sănătoasă a oaselor.

Iar în al doilea rând, ajută la o funcționare corectă a ficatului și are mare grijă de vasele tale de sânge. Noi am colectat o listă întreagă de beneficii pentru sănătate aduse de struguri.

14341521_304930639874480_1717042448_n

Si, pentru ca multe studii clinice leaga zaharul de obezitate si afectiuni precum diabetul si boli cardiace, demostrandu-se ca aceasta legatura se formeaza inca din copilarie, Asociatia Americana de Cardiologie (AHA) recomanda un consum mai mic de 30 de grame pe zi, adica maxim 100 de calorii, pentru copiii cu varste cuprinse intre 2 si 18 ani, potrivit farmaciata.ro.

De asemenea, copiii sub 2 ani nu trebuie sa consume zaharuri adaugate, mai ales ca preferinta pentru anumite gusturi se dezvolta in perioada timpurie de viata.

Zaharul creste riscul pentru boli cardiovasculare

S-a constatat, in cazul copiilor care mananca produse cu zaharuri adaugate, ca acestia consuma o cantitate mult mai mica de alimente sanatoase, care contribuie la o dezvoltare armonioasa a organismului. Astfel, creste riscul de a dezvolta factori premergatori bolilor cardiovasculare, incluzand obezitatea si hipertensiunea.

Mai mult, copiii supraponderali care nu-si schimba acest stil alimentar prezinta un risc crescut pentru instalarea diabetului de tip 2.

Un pericol pentru cantitatea mare de zahar din dieta il reprezinta si consumul de sucuri, inclusiv cele 100% naturale. Un pahar de 330 ml de bautura carbogazoasa are aproximativ acelasi continut de zahar ca si sucul de cirese, struguri, mere si chiar portocale, adica in jur de 10 grame. Asta nu inseamna ca sucurile de fructe 100% naturale nu sunt sanatoase sau de preferat celor din comert, dar trebuie sa tinem cont de aportul lor caloric in necesarul nutritional zilnic al copilului.