Vezi ce pericole ascunde pulsul mărit

(Last Updated On: September 10, 2016)

Dacă cu un secol și-un sfert în urmă, cea mai mare frică a oamenilor față de îmbolnăvirea cu diverse boli mortale era direcționată către așa maladii ca holera sau sifilisul, atunci în zilele noastre acestor boli le-au luat locul cancerul sau virusul HIV SIDA.

Profesorul doctor Corneliu Zeană, care este specializat în domeniul cardiologiei, vine cu vești sumbre pentru majoritatea populație a globului, și anume bolile cardiovasculare care sunt principala maladie care duce spre deces prematur, indiferent de gen.

“Un puls mărit, de regulă, exprimă o fibrilație atrială, foarte obișnuită la oamenii în vârstă și cărora le scurtează semnificativ viața dacă nu este recunoscută și tratată, informează digi24.ro. Inima, dacă lucrează în ritm exagerat zi și noapte, prezintă o uzură rapidă care poate duce la insuficiență cardiacă.

Valorile normale ale pulsului sunt 60, 65, 70, el crește la fiecare emoție și scade mult în timpul somnului.

Un puls accelerat ar trebui să se exprime prin senzația de palpitație, iar orice palpitație fără o cauză justificată trebuie să ne ducă la cardiolog.

Cel mai bun reglator al pulsului este mișcarea, sportul. Activitatea fizică trebuie făcută ritmic, de câteva ori pe săptămână, 20-30 de minute, zilnic, atât ca prevenție, cât și ca tratament.”