Vezi de ce nu este bine să faci baie după ce ai mâncat

(Last Updated On: September 8, 2016)

Ce îți place mai mult să faci, să mănânci sau să faci baie? Majoritatea persoanelor le preferă pe ambele, însă trebuie să cunoști câteva lucruri importante despre aceste obiceiuri. Specialiștii în medicină, vin cu argumente importante de știut pentru fiecare din noi.

Știai că în timp ce faci baie, fluxul de sânge nu mai este direcţionat spre aparatul digestiv, ci spre alte părţi ale corpului? Mai extact, spre piele și spre muşchi. Astfel, primind prea puţin sânge, digestia se blochează, informează a1.ro.

14256392_302710970096447_1815403928_n

De asemenea, nu este bine nici să dormi imediat după masă, deoarece digestia este încetinită. Un studiu al Universităţii din Birmingham a demonstrat că persoanele care obişnuiesc să doarmă după masa de prânz prezintă cu 26% mai multe riscuri de a se îmbolnăvi de diabet, pentru că în somn organismul nu mai produce insulină, scrie realitatea.net.

Nici fumatul nu este indicat, după ce ai mâncat. Dacă aparatul digestiv primeşte, odată cu sângele, şi substanţele toxice din tutun, nu mai dă randament.