Există. Pizza sănătoasă, care nu îngrașă. Vezi ce conține:

(Last Updated On: September 23, 2016)

Ai ajuns în perioada când ești nevoit să renunți la cele mai preferate bucate din cauza că te-ai îngrășat? Faci parte din tabăra iubitorilor de pizza, însă din cauza că burta crește, trebuie să tai drastic din bucățica delicioasă? Rețeta de pizza pe care o propunem, poate fi mâncată fără remușcări că-ți v-a adăuga un strat proaspăt de grăsime pe corp.

Blatul din făină integrală, renunțarea la carne, plus uleiul de măsline, sunt doar câteva puncte importante pentru prepararea pizzei ce nu îngrașă.

vegan_black_bean_pizza_recipe

1. Blat din faina integrala
La fel ca orice pe lumea asta, și carbohidrații au fețe bune și rele. Adica exista unii rai, pe care trebuie sa-i eviți, dar exista cei buni care sunt absolut necesari. Problema cu faina este ca varianta rafinata are incarcatura glicemica mare, la fel și in cazul malaiului. Daca folosești faina integrala, insa, problema este rezolvata, potrivit sanatate.bzi.ro.

2. Fara carne
Carnea nu prea are ce cauta pe pizza. O data pentru ca nu e recomandata combinația cu fainoase, apoi pentru ca nici cu branza nu se impaca prea bine. Cu peștele și fructele de mare, insa, nu-i nicio problema. Ele nu interfereaza in mod negativ nici cu branza.

3. Ingrediente sanatoase
La legume, practic nu ai nicio limita. Poți pune orice și in orice cantitate. Iar ceapa și maslinele, de exemplu, au chiar foarte multe efecte benefice. Nu mai vorbim despre ardeii iuți sau ananasul, ale caror multiple beneficii au meritat articole separate.

Mercurul in pesti si fructe de mare. Descopera ce este mai sigur pentru consum si ce trebuie evitat

4. Fara cartofi
Am intalnit cartofi prajiți pe pizza. Uriașa greșeala. Cartofii prajiți trebuie evitați, in sine, dar nici cartofii in general n-au ce cauta pe pizza pentru ca aceștia nu trebuie combinați niciodata cu fainoase.

5. Ulei de masline
Fie in blat, fie la uns tava, folosit oriunde uleiul de masline extravirgin este o sursa de grasimi sanatoase de care are mare nevoie organismul.

Formula pizzei sanatoase
Simplu: blat din faina integrala + branza daca preferați + fara carne, doar pește sau fructe de mare + legume + ulei de masline