Cum să îți îngrijești tenul după 30 de ani

(Last Updated On: September 29, 2016)

Îmbătrânirea este un proces normal care produce diferite schimbări nu tocmai pozitive cu organismul nostru. Însă datorită stilului de viață pe care îl avem, pornind de la alimentația de zi cu zi, până la diferite vicii și fenomene naturale, îmbătrânirea începe să-și arate semnele de pe la vârsta de 30 de ani.

Din acest motiv este foarte important să acordăm o deosebită atenție hidratării și îngrijirii tenului. Dar cum putem face acest lucru?

Evitarea stresului
Nu constientizam pe moment, dar stresul ne poate afecta foarte mult tenul. De cele mai multe ori acesta duce la nopti nedormite, o alimentatie precara, chiar scaderea apetitului sau adoptarea unor vicii precum fumatul, care in timp au efecte negative asupra pielii, potrivit doctorulzilei.ro. De asemenea, consumul excesiv de cofeina conduce la infundarea porilor pielii. Psihologii recomanda sa ne axam pe solutii mai mult decat pe problema in sine, iar pentru o gandire limpede sa apelam la plimbari prin natura.

Hidratarea
Apa reprezinta un element vital, astfel, pentru functionarea corecta a celulelor noastre, este nevoie de o hidratare corecta. Datorita rolului de a elimina toxinele si reziduurile din corp, cat si pentru a mentine pielea tanara, apa reprezinta un factor necesar corpului uman. Asadar este important sa ne hidratam constant si sa avem in vedere consumul de apa minim recomandat de catre specialist.

Odihna
Una dintre cele mai frecvente greseli pe care o facem este ignorarea ceasului nostru biologic. Cand responsabilitatile si stresul devin complesitoare, somnul este primul lucru la care tindem sa renuntam. Cu totii stim insa cat de usor apar si cum ne tradeaza cearcanele, dupa o noapte nedormita, iar crearea unui obicei din a pierde noptile duce la eliberarea unei cantitati mai mari de cortizol, care distruge colagenul si respectiv, elasticitatea pielii.

Demachierea
Tenul nostru este expus zilnic, de aceea demachierea este o prioritate in ritualul de ingrijire a femeilor. Fie ca obisnuim sau nu sa ne machiem, trebuie sa indepartam factorii externi, precum praful si microbii, dar si celulele moarte si alte impuritati. Astfel oferim luminozitate tenului nostru.