Mănâncă zilnic PERE și nu vei face cancer de plămâni sau de colon. Vezi aici de ce:

(Last Updated On: September 8, 2016)

Cancerul de colon și cel de plămâni, este foarte răspândit în întreaga lume, iar tratarea are loc prin diverse proceduri sofisticate și chinuitoare, care nu tot timpul dau rezultate eficiente.

Specialista în nutriție, Livia Nena propune aceste fructe pentru a preveni apariția acestui tip de cancer. Consumând zilnic pere, nu doar veți îndepărta boala, dar și multe alte probleme atât de ordin fiziologic cât și psihologic. Sunt delicioase, un izvor de vitamine utile pentru sănătatea ta, informează doctorulzilei.ro.

14302986_302714743429403_1527492756_n

Perele conţin apă cam 8%, conţin tanin, pectine, celuloză, minerale şi oligoelemente, cum ar fi: zinc, cupru, fier, mangan, iod, precum şi vitaminele A, B şi C. Datorită conţinutului, ele sunt indicate în tot soiul de afecţiuni, dar o să subliniez faptul că principalele proprietăţi ale perelor sunt cele diuretice, laxative, remineralizante, nutritive şi astringente. Ele pot fi întrebuinţate în tratarea diferitelor afecţiuni, cum ar fi cele renale, bolile cardiovasculare, precum şi în prevenirea unor probleme ce apar din cauza unui sistem imunitar scăzut (ridică foarte mult sistemul imunitar). Prin urmare, beneficiile perelor sunt următoare:

Combat efectele stresului;
Efect revigorant în cazul asteniilor;
Indicate în tratamentul gutei, artritei şi reumatismului;
Grăbesc vindicarea acneei;
Înlătură oboseala şi surmenajul;

Stimulează formarea globulelor roşii. Prin urmare, sunt foart e bune în cazul anemiilor;
Sporesc capacitatea de producere a celulelor cu rol imunitar. Persoanele care au un sistem imunitar scăzut pot beneficia în urma unor cure cu pere.

Ameliorează stările febrile;
Grăbesc vindecarea litiazei renale;
Sunt bune în profilaxia infecţiilor urinare recidivante;
Calmează tusea;
Ajută la buna funcţionare a glandei tiroide;
Înlătură constipaţia, datorită conţinutului mare de fibre;
Influenţează scăderea colesterolului.

De asemenea, perele conţin acid hidroxicinamic, care s-a dovedit că ajută la prevenirea cancerului de stomac. Cancerul pulmonar: o porţie de pere pe zi este asociată cu un risc mai scăzut de cancer pulmonar. Persoanele care consumă pere au risc mai scăzut în dezvoltarea cancerului de colon, pentru că perele conţin o cantitate destul de importantă de fibre.Perele, prin conţinutul de vitamine şi minerale, sunt fructe cu acţiune puternic antioxidantă.

Conţinând multă vitamina A, perele au un efect benefic asupra ochilor. Potrivit unui studiu publicat în arhivele de oftalmologie, trei porţii de pere consumate în fiecare zi reduc cu 36% riscul de apariţie a degerenscenţei maculare. Aceasta datorită conţinutului în principii antioxidate care vitalizează retina şi circulaţia retiniană.