9 simptome care anunță boli de rinichi

(Last Updated On: September 12, 2016)

Rinichii sunt adevărate filtre pentru toxinele din organismul nostru. Iar existența unei boli renale la o persoană înseamnă că rinichii nu mai funcționează corect de o perioadă mai lungă te timp. Cu toate că ai impresia că o boală renală cronică apare brusc, de fapt , aceasta apare puțin câte puțin pe parcursul unui timp mai îndelungat. Iată care sunt câteva dintre simptomele care anunță că o persoană are anumite probleme cu rinichii.

1. Modificări urinare

Dacă în ultimul timp ai remarcat că te trezeşti des noaptea pentru a merge la toaletă sau simţi o presiune sau durere când urinezi, este posibil să ai probleme cu rinichii, potrivit doctorulzilei.ro.

14349185_304931999874344_334414784_n

2. Ai dureri sau arsuri la urinare

Durerile şi arsurile în timpul urinării sunt semn al infecţiilor urinare. Netratate, acestea pot duce la complicaţii.

3. Ai dureri în partea inferioară a spatelui

Durerea de spate localizată în zona rinichilor este un semn clar care anunţă probleme renale. Durerea poate apărea în timpul urinării, dar şi în alte momente, de aceea multe persoane ignoră acest simptom extrem de important.

4. Ai apetitul alimentar scăzut

Acest simptom apare în momentul în care se formează depozite de toxine la nivelul rinichilor.

5. Ţi se umflă mâinile şi picioarele

Când rinichii nu elimină excesul de lichide din corp, mâinilor şi picioarele se umflă şi pot deveni dureroase.

6. Oboseală

Când rinichii sunt bolnavi, organismul nu mai secretă în cantităţi normale un hormon care îl stimulează să transporte oxigen către celulele roşii. Din această cauză, poate apărea oboseala excesivă.

7. Te confrunţi cu iritaţii şi mâncărimi la nivelul pielii

Rinichii au şi rolul de a elimina toxinele din sânge, însă în momentul în care nu mai funcţionează la parametri normali, te poţi confrunta cu iritaţii şi mâncărimi la nivelul pielii.

8. Ai o senzaţie de greaţă

Acumulările de toxine la nivel sangvin pot duce şi la apariţia senzaţiei de greaţă.

9. Ai ameţeli

Dacă suferi de o afecţiune renală şi, în acelaşi timp, ai anemie, la creier nu mai ajunge suficient oxigen. Principalul simptom care anunţă aceste probleme de sănătate sunt ameţelile frecvente.