Mătreața și albirea timpurie a părului pot fi simptome ale unei boli de tiroidă

(Last Updated On: September 1, 2016)

Mătreața este o adevărată probleme pentru unii oameni, nu degea cei care se confruntă cu ea caută diferite soluții pentru a rezolva această problemă. Aceasta reprezintă o afecțiune cronică, în care pielea capului elimină mai multe celule moarte decât în mod normal.

Mătreața poate fi generată de mai mulți factori de la șampoanele nepotrivite, tratamente cosmetice până la lipsa unor vitamine și minerale. De cele mai multe ori mătreața nu prezintă un semn de alarmă, totuși în cazurile în care aceasta devine gălbuie și se așază în straturi mai groase ar trebui să vă îngrijorați.

14218250_298613910506153_766794223_n

Şi prezenţa unor eczeme sau a psoriazisului poate explica apariţia mătreţii, doctorulzilei.ro. În acest cazuri, simpla şamponare cu produse special destinate mătreţii nu este suficientă.

„Şampoanele antimătreaţă sunt doar adjuvante. Pentru un rezultat bun nu trebuie folosite ca unice soluţii de tratament când vorbim de situaţiile patologice, ci în completarea tratamentelor personalizate în funcţie de afecţiune”, adaugă medicul Mihaela Leventer. Atenţie însă că şampoanele nu se folosesc zilnic şi nici mai mult de două săptămâni.