Topul alimentelor care previn cancerul

(Last Updated On: September 2, 2016)

Alimentația are un rol foarte important în viața noastră. Sănătatea și echilibrul fiecărei persoane, se află în corelație directă cu hrana. Deprinderea unei alimentații echilibrate alături de alte elemente corecte, aduce neapărat o viață sănătoasă lipsită de multe probleme.

Alimentația oferă omului atât energia necesară pentru desfășurarea activităților fizice și intelectuale cât și pentru prevenirea apariției multor boli chiar și a cancerului. Iată topul alimentelor care previn cancerul.

1. Varza
Varza – în special cea de Bruxelles – este bogată în compuși anticancer, molecule care previn apariția tumorilor canceroase, scrie jurnalul.ro. Este de preferat să fie consumată în mod regulat, mai ales sub formă de salată. Şi broccoli este indicat pentru prevenirea apariţiei maladiei.

2. Strugurii
În struguri se găseşte un antioxidant de 5 ori mai puternic decât beta-carotenul, cunoscut pentru că luptă cu celulele canceroase, numit resveratrol. Acesta are efecte antitumorale şi are puterea de a încetini la jumătate înmulţirea celulelor canceroase. Specialiştii recomandă şi câte un pahar cu vin roşu pe zi.

3. Ceapa
Un alt aliment care te protejează de cancer este ceapa, datorită proprietăţilor antiinflamatoare şi antioxidante pe care le are. În plus, are capacitatea de a împiedica răspândirea celulelor canceroase