Un singur pahar de vin are efecte dramatice asupra femeilor

(Last Updated On: September 11, 2016)

Uimitor! Dar un singur păhar de vin poate avea efecte drastice asupra femeilor. Conform unui studiu realizat de către niște cercetători danezi, femeile care consumă câte 250 de mililitri de vin pe zi au șanse mai mici să rămână însărcinate. Însă iată ce mai spun și alți experți referitor la aceste rezultate șocante.

Femeile care consumau o cantitate mai mică nu au experimentat nicio schimbare la nivel reproducător, potrivit csid.ro. Cercetătorii de la Aarhus University Hospital din Danemarca au descoperit, de asemnea, că alcoolul influenţează fertilitatea.

Reprezentanţii National Health Service din Marea Britanie au sfătuit femeile să renunţe total la alcool atunci când încearcă să rămână gravide, precum şi în momentul în care rămân gravide, deoarece există dovezi ale daunelor pe care le provoacă alcoolul asupra fetusului.

Însă unii experţii contrazic aceste rezultate, medicul Annie Britton, expert în consumul de alcool, de la Universitatea din Londra, afirmă că ,,alcoolul le oferă încredere atunci când încearcă să conceapă un copil”. Aceasta adaugă: ,,abstinenţa totală nu este un lucru necesar atunci când încerci să concepi un copil, desigur dacă este consumat cu moderaţie”.