Ți se zbate ochiul? Vezi ce probleme grave de sănătate poți avea:

(Last Updated On: September 14, 2016)

Ochii pot trăda probleme grave de sănătate. Pe lângă alergii sau iritații ochii pot ascunde anumite boli neurologice, care afectează grav sănătatea. Un semn de alarmă poate fi atunci când ochii au spasme, sensibilitate la lumină sau vedere încețoșată, în astfel de cazuri ar trebui neapărat de consultat un medic specialist care vă poate ajuta să înlăturați aceste dificultăți.

Dacă ţi se zbate ochiul, atunci ar fi cazul să te gândeşti dacă nu cumva exagerezi cu stresul şi oboseala sau dacă nu consumi în mod excesiv cafea, tutun şi alcool spun cei de la doctorulzilei.ro.

14341657_305969473103930_2100645864_n

Medicii afirmă că factorii enumeraţi mai sus ar fi cei care au cea mai mare legătură cu ceea ce li se întâmplă deseori ochilor noştri. Totuşi, atunci când ni se zbat ochii ne putem gândi şi la probleme de sănătate mai grave.

Dincolo de aceste motive nu foarte grave, există anumite cazuri în care spasmele oculare sunt în directă legătură cu boli neurologice severe, cum ar fi blefarospasmul – clipire anormală a pleoapelor – şi scleroza laterală amiotrofică – boala Lou Gehrig.

Blefarospasmul apare, de cele mai multe ori, după vârsta a doua. Numărul femeilor care suferă de această tulburare este mai mare decât cel al bărbaţilor, iar cazurile de blefarospasm sunt tot mai dese în întreaga lume.

Cu cât această boală este depistată mai rapid, cu atât există şanse mai mari pentru o gestionare şi vindecare corectă a acesteia. În cazul în care problema avansează, pot apărea şi alte afecţiuni precum sensibilitatea la lumină, vederea înceţoşată şi, de cele mai multe ori, spasmele pot cuprinde şi alte zone ale feţei.

Ar trebui să ne îngrijorăm atunci când spasmele pleoapelor determină o închidere completă a acestora, când spasmele ajung să se extindă şi către alte zone ale feţei ori atunci când ochii se umflă, se înroşesc şi chiar produc secreţii apoase. De asemenea, un semnal de alarmă este şi amorţirea şi lăsarea pleoapei superioare.

Toate aceste simptome trebuie prezentate medicului de familie care vă va trimite mai departe către un specialist.