TOP 10 alimente care topesc depunerile de colesterol de pe vasele de sânge și previn infarctul și accidentul vascular

(Last Updated On: September 15, 2016)

Topurile alimentelor negative probabil că i-a obosit pe majoritatea din cei care încearcă să se alimenteze corect, însă de fiece dată descoperă câte o listă de produse pe care le consumă însă nu
ar fi trebuit.

Și dacă totuși ați consumat o perioadă mai lungă alimente care au adăugat colesterol în organism, atunci acest top este pentru dumneavoastră. Aflați care sunt cele 10 alimente pe care dacă le veți consuma regulat, colesterolul depus, va începe să fie eliminat datorită componentelor specifice.

Usturoiul
Usturoiul este bogat în antioxidanţi care lupta împotriva radicalilor liberi şi ajuta la scăderea nivelului de lipoproteine cu densitate joasă.

Ovăzul
Fibrele de ovăz reduc capacitatea colesterolului de a se lipi de pereţii arterelor şi previne ateroscleroza, reducând astfel riscul bolilor de inimă, potrivit doctorulzilei.ro.

Suc de rodie
Nivelurile de antioxidante din sucul de rodie este mai mare decât în alte sucuri naturale, inclusiv afine, afine şi portocale.

Merele

Reduc semnificativ cantitatea de colesterol şi alte grăsimi ce este absorbită la nivelul sistemului digestiv, dar şi cantitatea de glucoză.

Pește gras
Conţine acizi graşi omega-3, care pot ajuta la desfundarea arterelor.

Nucile
Sunt bogate în grăsimi mononesaturate şi acizi graşi omega-3. Include în dieta alune, migdale, nuci pecan, arahide etc.

Ulei de măsline
Uleiul de măsline conţine grăsimi mononesaturate care ajută la combaterea formării plăcilor pe pereţii arterelor.

Avocado
Este bogat în grăsimi mononesaturate, care reduc riscul acumulării plăcii în artere.

Roşii
Sunt bogate în licopen, un antioxidant care ajută la scăderea colesterolului rău şi reduce riscul acumulării plăcilor în artere.

Spanac
Aceasta legumă cu frunze verzi este bogată în vitaminele A şi C. Împreună, aceste vitamine reduc riscul de ateroscleroza.