Vezi 7 exerciții pentru ochi recomandate de un celebru oftalmolog american. Promit să îmbunătățească vederea și să te scape de ochelari

(Last Updated On: June 14, 2017)

Cu toate că vederea se pierde odată cu înaintarea în vârstă un celebru oftalmolog american promite că datorită unor serii de exerciții vederea se poate îmbunătăți, în plus poți uita de ochelari pentru totdeauna. Această metodă de corectare a vederii prin gimnastica ochilor este bazată pe propriile sale observații.

Amintiţi-vă!În timpul „odihnei ochilor” încercaţi (fără efort prea mare) să revedeţi un obiect sau un eveniment cu lux de detalii şi cu multe culori. Potrivit spuselor dr. Bates, cel puţin unul din pacienţii săi a fost plăcut surprins să constate că vederea i se ameliorase vizualizând un buton magnific de aur. Mai mult, dr. Bates susţine că apelul la memoria vizuală ne permite să vedem mai bine lucrurile din realitate, informează doctorulzilei.ro.

14528398_314501198917424_1816546623_n

Priviţi în toate direcţiile

Nu priviţi obiectele fix – aşa cum au tendinţa să facă cei ce poartă ochelari. În cartea sa, oftalmologul spune că este recomandat să vă plimbaţi constant cu privirea de la un punct de interes la altul. Motivul: pe măsură ce ochii vi se destind, mişcarea devine mai puţin rigidă, iar vederea mai bună.

Clipiţi

Pentru a vă curăță şi a vă lubrifia ochii – mai ales dacă purtaţi ochelari de vedere sau lentile de contact – clipiţi în mod regulat, o dată sau de două ori, din 10 în 10 secunde. Odihniţi-vă ochii Aşezaţi-vă confortabil la masă, birou, închideţi ochii, sprijiniţi-vă coatele pe o pernă (aşezată pe masă) şi ţineţi spatele şi gâtul drepte, iar capul în poziţia obişnuită.

Odihniţi-vă ochii

Aşezaţi-vă confortabil la masă, birou, închideţi ochii, sprijiniţi-vă coatele pe o pernă (aşezată pe masă) şi ţineţi spatele şi gâtul drepte, iar capul în poziţia obişnuită.

Acoperiţi-vă ochii cu palmele, însă fără să-i atingeţi. Gândiţi-vă la ceva plăcut sau ascultaţi o emisiune pe placul dumneavoastră, la radio. Repetaţi acest exerciţiu de 2 ori pe zi, câte 10 minute, sau de câte ori ochii vă sunt obosiţi şi vă dor.

Acomodaţi-vă vederea

În acest exerciţiu, specialistul se referă la acomodarea vederii la percepţia de aproape şi de la distanţă. Ţineţi cele două degete arătătoare sau două creioane în faţa dumneavoastră, unul la 10 cm. distanţă, celălalt la o lungime de braţ. Începeţi prin a fixa primul creion, clipiţi din ochi şi procedați la fel cu cel de-al doilea. Uitaţi-vă din nou la primul creion, continuând acelaşi exerciţiu de câte ori puteţi.

Faceţi spălături oculare

Pentru stimularea circulaţiei, în fiecare dimineaţă, clătiţi-vă ochii închişi, de 20 de ori cu apă caldă şi de 20 de ori cu apă rece. Urmaţi acelaşi exerciţiu seara, însă începând cu apă rece.

Conştientizaţi balansul câmpului vizual

Stând drepţi, cu picioarele depărtate, balansați-vă încet, de la stânga spre dreapta şi de la dreapta spre stânga, lăsând privirea să oscileze împreună cu corpul. Încercaţi să conştientizaţi cât mai bine balansul câmpului vizual, deoarece el odihneşte şi relaxează ochii. Repetaţi exerciţiul de câte ori puteţi. Nu uitaţi că un fundal sonor agreabil îl face şi mai eficient.