Vezi de ce nu este bine să bei apă imediat după ce ai terminat de mâncat:

(Last Updated On: September 13, 2016)

Este foarte important să reține-ți că nu este deloc bine să consumați apă înainte sau după mese și cu atât mai mult în timp ce mâncați. Cu toate că consumul de apă ne ajută să fim mai energici și contribuie la o bună funcționare a tuturor organelor interne, împiedică deshidratarea, aceasta consumată în timpul mesei poate dăuna sănătății, provocând probleme digestive sau alte neplăceri.

Nu trebuie sa bei niciodata apa inainte, in timpul si dupa mese. Iti va slabi sistemul digestiv si iti va dilua sucul gastric, potrivit doctorulzilei.ro.

landscape-1430247360-woman-drinking-water

Daca iei medicamente inainte de masa, trebuie sa faci asta cu o ora inainte si sa limitezi cantitatea de apa. Daca bei apa imediat cum termini de mancat, calitatea alimentelor va fi afectata si totul va fi digerat mai incet. Acest obicei duce la ingrasare.

Cum trebuie sa bei apa?

Apa se consuma la 30 de minute dupa ce ai terminat de mancat. Acest lucru iti va oferi o senzatie de satietate si iti va potoli setea. Intr-o ora sau doua poti sa bei oricat de multa apa vrei fara ca sistemul digestiv sa fie afectat.

Daca nu iti poti controla setea si vrei sa bei apa in timpul mesei, bea cantitati mici, la temperatura camerei. Nu bea bauturi cu acid sau cafeina in timpul mesei pentru ca iti pot cauza reflux acid.