200 de fire pe zi? Motive pentru care ne cade mai mult păr toamna

(Last Updated On: October 25, 2016)

Și dacă totuși suntem la mijlocul sezonului de toamnă, care a venit mai devreme decât în alți ani, o bună parte dintre persoanele cu părul lung simt problemele legate de căderea excesivă a firelor pe zi. Dacă vara părul este supus razelor solare care îl ard, atunci toamna friguroasă afectează din interior.

”Observăm că nu mai există definirea foarte clară a anotimpurilor, chiar trecerea este extrem de bruscă între vară şi toamnă. Din acest motiv efectul termic asupra părului îşi spune cuvântul. De asemenea scade şi imunitatea locală, pentru că radiaţiile ultraviolete au un efect protector asupra firului de păr”, spune un medic dermatolog, potrivit a1.ro.

14825692_1696715207310720_1787435111_n

Oricum, dacă remarcaţi că – în ciuda faptului că aţi schimbat şamponul, balsamul şi masca de păr – problema rămâne, cel mai bine este să abordaţi altfel situaţia.

”Dacă problema este internă, dacă există o boală care declanşează acest fenomen bineînţeles că aceste produse vor fi total ineficiente şi în cele din urmă ajungem la medicul dermatolog care ne recomandă toate investigaţiile necesare pentru a diagnostica corect patologia”, mai spus specialistul.