Aceste 5 sucuri şi ceaiuri te ajută să dormi

(Last Updated On: October 11, 2016)

Ritmul accelerat al vieții din zilele noastre, deseori are un efect negativ asupra sistemului nervos. Deși activitățile zilnice, mersul la serviciu și interacțiunea cu diverși factori stresanți, ne aduc la o stare emoțională de oboseală, oricum de multe ori somnul nu ne prinde.

De această dată nutriționiștii recomandă câteva rețete de băuturi care vă vor ajuta să adormiți mai ușor. Aceste băuturi stimulează creierul în așa mod încât să-l elibereze de toate emoțiile negative acumulate pe parcursul zilei, și să adormiți ca un bebeluș.

14694789_320270711673806_1101436000_n

1. Sucul de cireşe
Foarte util este sucul de cireşe. Bea un pahar cu suc natural de cireşe pentru a avea parte de un somn liniştit, potrivit clicksanatate.ro.

Cireşele au un nivel ridicat de melatonină, hormonul care declanșează somnul, care te ajută, de asemenea, la reglarea ceasului intern. De asemenea, acest suc este ideal şi pentru creşterea imunităţii, datorită abundenţei de vitamine şi minerale.

2. Ceai de muşeţel
Un adevărat calmant natural, muşeţelul este recunoscut pentru proprietăţile calmante. Mai multe studii au arătat că are un uşor efect sedativ, ceea ce îl face ideal de băut înainte de a merge la culcare. Îl poţi îndulci cu puţină miere de albine.

3. Infuzie de valeriană
O altă plantă cu puteri calmante, recomandată pentru că aduce o stare de bine și pentru a reduce anxietatea şi irascibilitatea este valeriana. O cană cu ceai obţinut din această plantă este potrivită seara. Vei adormi repede şi vei avea un somn odihnitor. Îl poţi îndulci cu miere şi adăuga puţină coajă de lămâie.

4. Lapte
Un pahar cu lapte te ajută să te relaxezi. Conţine triptofan, un aminoacid care stimulează creierul să elibereze serotonină (hormon care te face somnoros), dar şi calciu care ajută la reducerea stresului.

5. Smoothie de banane
Un smoothie de banane este şi acesta alegerea perfectă înainte să te bagi în pat. Bananele sunt o sursă importantă de triptofan şi magneziu, substanţe care ajută la buna funcţionare a sistemului nervos. Vei avea o stare calmă şi nu vei fi agitat, astfel încât să îţi fie perturbat programul de somn.