Acestea sunt cauzele îmbătrânirii premature! Vezi cum să te ferești:

(Last Updated On: October 6, 2016)

Cum să duci un mod de viață în așa fel încât să nu îmbătrânești înainte de timp? Probabil că
fiecare și-a pus această întrebare, însă drept remedii nu tot timpul au selectat metodele într-adevăr eficiente.

Soluțiile cosmetice chiar dacă au un efect vizual simțitor, totuși în interior omul îmbătrânește cu pași rapizi. Pentru a lupta eficient cu îmbătrânirea prematură trebuie mai întâi să cunoaștem care sunt cauzele acestei, și doar apoi să începem etapa de lucru prin care să ne debarasăm de unele deprinderi dăunătoare. Alimentația și stresul sunt doar câteva elemente care grăbesc îmbătrânirea.

14585379_317662798601264_1778775568_n

Modificări frecvente ale greutăţii corporale

Multe femei au tendinţă de îngrăşare şi recurg la diete drastice. Jocul brusc şi frecvent de plus şi minus al greutăţii corporale deteriorează, în timp, aspectul fizic şi accelerează îmbătrânirea, conform clicksanatate.ro.

• Grijile

Pe termen lung, anxietatea influenţează fizicul şi psihicul, îmbătrânindu-ne înainte de vreme. Divorţul, datoriile, un serviciu care ne nemulţumeşte şi întristarea lasă urme de neşters – nu doar riduri şi cearcăne, ci şi scăderea imunității, cu risc de apariție a unor boli grave. Când suntem puternic stresați, nu ne mai purtăm de grijă, ceea ce face ca aspectul nostru general să lase de dorit.

• Emoţiile şi dulciurile

Nimeni nu aleargă să-şi cumpere o plasă de morcovi dacă are o zi proastă! În schimb o prăjitură, o îngheţată sau nişte bomboane sunt binevenite. Dar aceste „bunătăţi” cresc nivelul zahărului din sânge şi distrug colagenul din piele.

• Alimentația nesănătoasă

Dietele care conţin pâine albă, paste şi orez alb, cât şi alte alimente cu indice glicemic ridicat sunt deosebit de nocive pentru piele, îmbătrânind prematur epiderma, alterându-i elasticitatea şi producând riduri, aspect de piele obosită şi îmbătrânită.

• Alcoolul

Este dovedit faptul că alcoolul îmbătrânește înainte de vreme. Consumul băuturilor alcoolizate poate distruge substanțele nutritive responsabile de regenerarea celulelor și de elasticitatea pielii, motiv pentru care tenul va părea mai îmbătrânit. În plus, alcoolul ne poate îmbătrâni și prin bolile pe care le cauzează, cancerul fiind cel mai de temut.

Stresul cronic îmbătrânește cu 10 ani

Cercetătorii au descoperit că stresul permanentizat ne poate îmbătrâni cu 10 ani, influenţând în mod negativ funcţionarea sănătoasă şi echilibrată a organismului.

• Inima

Sub efectul adrenalinei, inima se contractă mai rapid şi „munceşte” mai mult. Sub stres, pulsul poate să o ia razna, iar tensiunea arterială crește. În stări anxioase grave poate să apară chiar şi stopul cardiac.

• Vasele de sânge

Când suntem stresaţi, pentru a avea energie, organismul eliberează acizi grași în sânge. Cu timpul, aceasta se depune pe vase şi le reduce dimensiunile, consecințele fiind atacul cerebral și infarctul.

• Sistemul digestiv

Stresul influenţează digestia. Persoanele stresate au frecvent probleme precum: balonări, gastrită, ulcer.

• Sistemul imunitar

Stresul slăbeşte sistemul imunitar şi ne sensibilizează la răceli, gripe şi boli infecţioase. Afecţiuni virale, cum ar fi herpesul, pot să apară mult mai frecvent.

• Capacitatea intelectuală

Stresul reduce considerabil eficienţa facultăţilor mintale. Este evident că şi capacitatea de concentrare, memoria şi raţionamentul au de suferit în aceste condiţii.

• Sistemul nervos

Stresul dereglează funcţionarea sistemului nervos. Accentuează stările de nelinişte şi depresive, precum şi atacurile de panică, producând tulburări de somn şi dureri de cap, conducând în cele din urmă la abuz de alcool şi droguri.