Acestea sunt cele mai sănătoase alimente din lume. Tu le mănânci?

(Last Updated On: October 24, 2016)

Aflându-ne în era tehnologiilor avansate din domeniul alimentar, tot mai mulți manifestă un
dezinteres față de produsele ambalate sau semifabricate, orientându-se spre un meniu sănătos
pentru organism.

Nutriționiștii au realizat un top al celor mai sănătoase alimente din lume, care
dacă nu vor lipsi din regimul dumneavoastră alimentar, cu siguranță că veți avea o imunitate
rezistentă în fața oricăror viruși.

14800736_328064420894435_1994231760_n

Fructele și legumele
Pe lângă faptul că legumele te ajută să slăbești, datorită substanțelor nutritive pe care le conțin ajută la stimularea sistemului imunitar, care ajută la rândul lui la menținerea sănătății. Spanacul, roșia, mazărea, ardelul gras roșu, broccoli, castraveții, cartofii, ceapa, dar și fructele precum grepfrutul, cireșele, fructele de pădure, merele, pepenele sau bananele, sunt câteva dintre cele mai consumate fructe și legume din întreaga lume, conform clickpentrufemei.ro.

Carnea
Carnea roșie, de porc sau de pui, se găsește în meniurile din întreaga lume. Chiar dacă fiecare persoană decide ce vrea să mănânce, cea mai sănătoasă este carnea de pui. Are mai puține calorii, grăsime, și mai multe proteine, mai mult decât este necesar prin doza zilnică. În plus, atâta timp cât este gătită bine, carnea de pui este sănătoasă și chiar te poate ajuta să slăbești.

Fructele de mare și somonul
Fructele de mare sunt sănătoase și chiar recomandate persoanelor care țin dietă pentru a slăbi. În plus, somonul, chiar dacă are puțin mai multe calorii, nu înceta să-l mănânci. Este unul dintre cei mai buni pești, iar uleiul de pește este unul dintre cei mai buni când vine vorba de slăbit.

Ouăle
Sunt cele care nu trebuie să lipsească de pe această listă. Cu 85 de calorii, oul este sănătos pentru că conține proteine, aminoacizi, antioxidanți și fier. Atât albușul, cât și gălbenușul sunt sănătoase și trebuie mâncate măcar o dată pe săptămână.

Fasolea
Atunci când vrei să înlocuiești proteina animală cu cea vegetală, cea mai potrivită este fasolea. Trebuie să facă parte din dietă pentru că previne dezvoltarea afecțiunilor precum cancerul, bolile cardovasculare, diabetul și obezitatea. În plus, sunt bogate în proteine, antioxidanți, vitamine și minerale care sunt benefice pentru mușchi și creier.

Untul de arahide
Două linguri de unt de arahide conțin 191 de calorii și 7 grame de proteine. În plus, este crema de care devii dependentă, la cât este de delicioasă. De asemenea, prin consumul de unt de arahide fără sare și adaos de zahăr previi dezvoltarea bolilor cardiovasculare și boala arterială coronariană, fiind cea mai comună afecțiune a inimii.