Dormi pe canapea? Vezi dacă este bine:

(Last Updated On: October 26, 2016)

De câte ori în viață ai dormit pe canapea? Fiecare dintre noi dacă a trecut prin această experiență cunoaște că dimineața de după un somn pe canapea, nu mai este atât de bună.

Specialiștii atenționează pe toți cei care nu dau o importanță majoră
atunci când aleg unde să-și petreacă somnul. Pe lângă faptul că, canapeaua nu este destinată
somnului, aceasta nici nu este igienică și chiar stimulează durerile de spate.

14804753_329280910772786_1294264181_n

Materialele din care sunt făcute canapelele nu sunt destinate somnului

Canapelele, pentru o rezistență mai mare și pentru suportul necesare utilizării în poziția de șezut, au la bază spuma de poliuretan. Aceasta este necesară pentru că rezistă la așezarea unor obiecte grele pentru mai mult timp în același loc. Astfel dormitul pe canapea nu oferă suportul necesar pentru poziția întinsă a corpului, informează a1.ro.

Canapeaua nu este igienică

Gândește-te că o canapea este folosită zilnic de toată lumea din casă. Pisica ta, cățelul tău, copiii, toți se joacă și aduc, fiecare câte un set nou de microbi. Unii mănâncă în timp ce stau așezați uitându-se la televizor. Toate aceste activități fac din canapea un mediu neigienic pentru un somn liniștit.

Canapelele dau dureri de spate

Canapelele sunt de obicei mai mici ca un pat obișnuit, așa că vei ajunge să dormi mai înghesuit decât ai face-o într-un pat “de mijloc”. Asta va duce la dureri de spate. În afara de asta, materialul dur al saltelei și încălzirea neuniformă pot duce și ele la poziții nefirești ce pot cauza dureri de spate, arată unica.ro.

Dau insomnii

Alinierea coloanei vertebrale nu se face corect și, astfel ne face să ne foim toată noaptea, deci să avem insomnii.