Dr. Oz îți prezintă Testul degetelor de la picioare care îți arată dacă ai o boală de inimă sau urmează să faci infarct

(Last Updated On: October 24, 2016)

În zilele noastre medicina tradițională este invadată de numeroase aparate cu ajutorul cărora
putem depista, analiza și vindeca mai multe boli, însă cu doar câteva sute de ani în urmă situația
era cu totul diferită. Este important să cunoști aceste teste secrete prin care poți afla despre starea sănătății tale. Aflați ce spune testul degetelor de la picioare, testul palmei sau cel al picioarelor umflate.

1. Testul degetelor de la picioare

14696779_323811054653105_596008141_n

Este unul dintre cele mai simple teste care spune multe despre sănătatea coloanei vertebrale, dar şi a inimii, conform doctorulzilei.ro . Stai în fund cu picioarele întinse şi încearcă să prinzi degetele de la picioare cu mâinile.

Dacă spatele nu-ţi permite să faci acest lucru înseamnă că este extrem de lipsit de flexibilitate. Specialistul recomandă să ai grijă de inima ta, deoarece acest test are legătură cu un risc crescut de a face atac de inimă.

Sfatul specialistului: această problemă se poate rezolva făcând zilnic exerciţii de întindere pentru a-ţi îmbunătăţi flexibilitatea. Pilates şi yoga sunt deosebite de utile pentru a avea un corp tonifiat şi flexibil.

2. Testul palmei

Este o metodă foarte rapidă care te ajută să-ţi dai seama dacă suferi sau nu de anemie, susţine Dr. Oz. Tot ce trebuie să faci este să-ţi priveşti cu atenţie palma pentru a vedea ce culoare au liniile care o traversează. Dacă acestea sunt mai închise la culoare decât restul palmei atunci nu eşti anemică. Însă, dacă liniile au aproximativ aceeaşi culoare precum restul palmei este posibil să suferi de anemie severă şi este recomandat să mergi la un consult, avertizează specialistul.

3. Testul pentru sinusuri

Pentru a şti dacă durerea de sinusuri este cauzată de o răceală, alergie sau o infecţie, Dr.Oz spune că trebuie să apeşi sinusurile. Dacă resimţi o durere intensă este posibil să ai o infecţie, avertizează specialistul. Acesta recomandă aplicarea unei comprese calde în zona sinusurilor şi irigaţii cu soluţie salină.

4. Testul picioarelor umflate

Dacă ai această problemă, apasă cu degetul timp de câteva secunde undeva la glezna piciorului. Verifică dacă rămâne o adâncitură, deoarece în acest caz poate să fie o problemă legată de vene, ficat sau rinichi. Mergi la un control pentru a stabili împreună cu medicul cauza, deoarece este posibil să fie şi de la statul mult timp în picioare. În acest caz medicul îţi poate recomanda să porţi ciorapi medicinali cu compresie pentru a scăpa de problemă.