Medicul nutriționist Mihaela Bilic: „De ce bem suc de roșii doar în avion? E infinit mai sănatos si mai sigur pentru siluetă decât orice fruct clasic!”

(Last Updated On: October 3, 2016)

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a preentat pe pagina sa de Facebook avantajele consumului sucului de roșii comprativ cu sucurile de fructe.

Pe Facebook, Mihaela Bilic a scris: „Mie doar atunci mi se întâmplă și constat cu multă bucurie că sunt din ce in ce mai multe persoane care îl comandă.

14585319_316133378754206_1410666727_n

Întrebarea este: de ce nu o facem si în alte locații/situații? Voi ați văzut sucul de roșii pe meniul vreunui restaurant/bar? L-ați întâlnit frecvent ca alternativă la omniprezentul suc de portocale? Măcar într-o țară ca România (unde nu cresc portocale) si într-un sezon de toamnă bogată cum a fost asta, ar trebui să găsim suc de roșii la fiecare pas.

Multă lume spune ca roșia este un fruct dpdv biologie, atunci haideți să o facem suc, e infinit mai sănatos si mai sigur pentru siluetă decât orice fruct clasic!

Pentru ca dpdv nutriție roșia este mai degrabă o legumă, cu conținut redus de fructoză (4g față de 12g in portocale), bogată in potasiu si in licopen.

Un pahar de suc de roșii conține nici jumătate din caloriile pe care le are orice alt suc de fructe, un amănunt deloc de neglijat. Cu un pic de piper si puțină țelină, sucul de roșii poate deveni o băutură plăcută la gust care, unde mai pui, protejează si pielea de îmbătrânire:)

Eu zic ca merită să dăm o șansă roșiei și să facem din sucul de roșii un concurent care să detroneze atotputernicul suc de portocale. Daca se poate mai puțină fructoză în ficat, mai puțină grăsime pe abdomen și mai puține calorii într-un pahar, de ce să nu avem această alternativă mereu la îndemână?

Din păcate degeaba e grozav sucul de roșii, dacă trebuie să plătești un bilet de avion ca să-l consum”.