Vezu care sunt beneficiile muștarului. Acesta poate scădea colesterolul și te scapă de durerile de cap

(Last Updated On: October 16, 2016)

Chiar dacă îl folosim mai des ca și condiment, muștarul are beneficii ascunse. Fiind bogat în fitonutrienți acesta acționează împotriva celulelor canceroase, elimină constipația și stimulează sucurile gastrice.

Datorită substanțelor benefice pe care le conține, muștarul protejează inima și reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare.

14696769_1691208887861352_349119501_n

Scade nivelul colesterolului rău

Muștarul este recunoscut pentru faptul că scade nivelul colesterolului rău din organism. În acest sens, este recomandat un tratament naturist cu boabe de muștar. Iată ce presupune acesta: Înainte de masă, cu aproximativ jumătate de oră, se înghite câte o linguriță de boabe de muștar, întregi, cu apă, informează clicksanatate.ro.

Spune adio durerilor crunte de cap

Cei care suferă de migrene pot să încerce tratamentul cu pastă de muștar. Tot ce trebuie să facă este să aplice această pastă pe ceafă sau la tâmple și s-o lase să acționeze aproximativ o oră. Clătește apoi zona cu apă călduță.

Un excelent laxativ natural

Boabele de muștar cresc tensiunea arterială, dar sunt și un grozav laxativ natural. În cazul constipației se recomandă un tratament cu muștar alb. Se începe în prima zi cu o linguriță de semințe de muștar alb cu puțină apă, mărind doza la 2 lingurițe timp de 3 zile. Nu se fac tratamente prelungite și nu se administrează copiilor.

Te scapă de răceli

Muștarul este și un bun antiinflamator. Baia cu boabe de muștar este un eficient remediu naturist împotriva răcelilor, virozelor și gripelor, pune sângele în mișcare și alungă frisoanele. Acest condiment îți poate fi un aliat de nădejde în pneumonii, bronșite și astm bronșic.

Îndepărtează kilogramele nedorite

Boabele de muștar negre sunt recomandate în regimurile de slăbire. Gustul lor ușor picant taie pofta de mâncare.