NOUTATE! Mierea diluata cu apa caldă ar putea ajuta la tratarea infecțiilor urinare

(Last Updated On: October 3, 2016)

Beneficiile pe care le are asupra organismului acest produs pur natural, sunt incontestabile până și de cei mai mari specialiști din medicină. Construcția sa este rezultatul unui efort enorm al naturii.

Mierea de albine a fost folosită de vraci de-a lungul secolelor, cu ajutorul ei au fost tratați până și împărații. Oamenii de știință de la Universitatea din Southampton, în urma mai multor cercetări au constatat că dizolvarea acesteia în apă călduță, apoi consumată, ajută pentru înlăturarea infecțiilor. Ce cantități și în ce cazuri se recomandă să fie folosită această băutură miraculoasă?

14542714_316144022086475_476893257_n

Conform teoriei avansate de acestia, solutia ar putea fi utila pentru spalarea cateterelor urinare, pentru a le mentine curate in timp ce acestea sunt atasate vezicii urinare ale pacientului, potrivit medlive.hotnews.ro.

Mierea de albine a fost folosita dintotdeauna pe post de antiseptic natural. De-a lungul timpului oamenii au folosit miere pentru a trata arsuri si rani, iar in zilele noastre multe companii farmaceutice vand produse, realizate in conformitate cu standardele de reglementare medicale, in a caror compozitie intra mierea de albine.
Studiul de fata, publicat recent in revista de specialitate “The Journal of Clinical Pathology”, a analizat doua bacterii, des intalnite la pacienti, care provoaca infectii la nivelul vezicii urinare – E. coli si Proteus mirabilis.
In cadrul experimentelor, cercetatorii au observat ca aceasta solutie, chiar si cu o dilutie scazuta de 3,3%, a reusit sa stopeze dezvoltarea bacteriilor.

Echipa de cercetatori, constituita de Dr. Bashir Lwaleed, a folosit mierea de Manuka – un tip de miere de albine care se hranesc cu nectarul produs de copacii Manuka originari din Noua Zeelanda – cunoscuta pentru proprietatile sale benefice de combatere a bacteriilor.
Oamenii de stiinta sunt de parere ca si alte tipuri de miere ar putea fi la fel de eficiente, insa in cadrul studiilor realizate in laborator a fost folosita numai mierea de Manuka.

“Nu stim cum exact sau de ce mierea lucreaza ca agent antibacterian, precum nici faptul ca vezica biliara ar tolera foarte bine acest tratament la toti pacientii, intrucat acesta este primul studiu realizat pe aceasta tema,” a declarat Dr. Bashir Lwaleed, autorul principal.

“Desi cercetarile noastre pe aceasta tema sunt in faza lor timpurie, aceasta cale de cercetare este interesanta si merita sa fie studiata amanuntit in viitoar. Cu toate astea, trebuie mentionat faptul ca astfel de tratamente, desi sunt naturale, nu sunt intotdeauna calea cea mai eficienta pentru tratarea bolilor,” a declarat Dr. Dame Nicky Cullum, experta in tratarea ranilor.