Nu e de glumă. Infecția cu bacteria Clostidrium difficile. Rata deceselor poate ajunge la 50-60%.

(Last Updated On: October 31, 2016)

O nouă boală neplăcută a invadat peste țara noastră, este vorba despre Clostidrium difficile. Infecția se răsfrânge asupra întregului organism și se manifestă prin diaree, uneori chiar severă care poate ajunge până la decesul persoanei.

Și cum infecțiile sânt întotdeauna neplăcute mai ales atunci când vin însoțite de dureri, diaree sau alte probleme, o echipă din Spitalul Polaris din Cluj au elaborat și un Ghid de diagnostic și prevenire a acestei infecții neplăcute.
14886180_332373087130235_1716899160_n

Conditiile ce trebuiesc indeplinite pentru ca o persoana sa dezvolte boala diareica cu Clostridium difficile sunt urmatoarele: patrunderea bacteriei in intestinal persoanei respective, multiplicarea masiva a bacteriei in intestine, urmata de productia de toxina responsabila de manifestarile bolii, informează polarismedical.ro.

Cel mai adesea, proliferarea bacteriei se datoreaza distrugerii florei intestinale consecinta a administrarii de antibiotice.

Situatia din Romania este ingrijoratoare. Din 2011 s-a observant o crestere de la an la an a incidentei infectiei cu Clostridium difficile. Un exemplu in acest sens este diagnosticarea in 2012 a unui numar de cazuri de 22 de ori mai mare decat numarul de cazuri diagnosticate in 2010, iar ca extensie geografica, practice sunt afectate toate zonele din tara.

„Echipa din Spital Polaris e preocupata de prevenirea, diagnosticul precoce si tratamentul infectiilor cu Clostridium difficile.

In acest sens am adoptat si utilizam Ghidul de diagnostic, tratament si prevenire a infectiilor determinate de Clostridium difficile (editia a 2-a), ghid elaborate de Subcomisia de Control al Rezistentei Microbiene din cadrul Ministerului Sanatatii.

De asemenea se acorda o atentie sporita masurilor de igiena, educatiei personalului, a pacientilor si a apartinatorilor” spun reprezentanții Polaris.

Contact Polaris Medical:
Strada Principală, Suceagu, Cluj 407062