Așa-ți menții calde mâinile și picioarele!

(Last Updated On: October 21, 2016)

Mâinile și picioarele îți sunt sensibile în perioada rece a anului? Nu te ajută nici ciorapii și nici mănușile din lână? Prezentăm tuturor celor cu sindromul mâinilor și picioarelor reci, câteva rețete de leacuri din natură care te vor ajuta să îmbunătățiți circulația sângelui.

Aceste remedii naturiste pot fi găsite foarte ușor în marketuri sau farmacii, iar după câteva proceduri vei uita cum este să ai membrele reci. Dacă vă este frig să mergeți după cumpărături pentru a prepara rețetele ce urmează, începeți să căutați prin frigider, poate găsiți o rădăcină de ghimbir.

14800724_326190844415126_802328910_n

Băi cu uleiuri esențiale
Fă-ți un obicei din a face în fiecare seară băi de picioare cu apă fierbinte. Poți pune în apă un pumn de sare sau câteva picături cu ulei esențial de lămâie, mentă, rozmarin sau arnică. Menține picioarele în apă până la răcirea ei sau măcar o jumătate de oră, scrie clicksanatate.ro.

În serile în care te simți prea obosit pentru baie, alege un masaj cu ulei esențial în amestec cu puțin ulei vegetal (de floarea-soarelui sau de măsline). Pe lângă faptul că îți dau mai multă energie și-ți tonifică picioarele, aceste uleiuri intensifică circulația sanguină.

Infuzie de ghimbir
Recomandat pentru o digestie bună, contra balonării și stărilor de greață, ghimbirul poate fi folosit și pentru îmbunătățirea circulației la extremitățile corpului.

Infuzia de ghimbir preparată din 250 ml de apă în care ai pus câteva feliuțe de ghimbir ajută și la detoxificarea sistemului circulator, la sporirea imunității și accelerarea circulației sanguine la nivelul mâinilor și picioarelor.

Morcovi sub formă de suc
Datorită efectului său vasodilatator, sucul de morcovi îți este de ajutor dacă îți simți adesea extremitățile reci. Îți aduce și un plus de fibre care scad nivelul lipoproteinelor cu densitate scăzută, cunoscute ca LDL sau colesterol „rău”. Acestea se depun pe vasele de sânge și formează plăci de aterom care riscă să blocheze arterele. Bea în fiecare dimineață, timp de 30 de zile, 250 ml de suc de morcovi proaspăt.

Cură cu ulei de pește
Un produs naturist benefic pentru copii, uleiul de pește s-a dovedit util și adulților, mai ales celor care suferă de sindromul mâinilor şi picioarelor reci. Mănâncă mai des pește ca macrou, sardine, păstrăv, ton sau ține timp de 3 luni o cură cu ulei de pește pentru a-ți îmbunătăți circulația sângelui.

În timpul curei, ia câte 3 capsule cu ulei de pește, în fiecare zi. Acizii grași Omega-3 pe care ți-i conferă o dietă care conține mult pește reduc vâscozitatea sângelui, te ajută să ai o circulație sanguină mai bună.