Care sunt cele mai bune grasimi pentru corpul uman si de unde le putem lua. De ce este bun pestele pentru noi

(Last Updated On: October 25, 2016)

Mai mulți oameni care fac parte dintre rândurile celor neinițiați în nutriție, nu cunosc despre faptul că atunci când citesc cantitatea de grăsime de pe etichetele produselor alimentare, acestea sunt diferite în dependență de tip. Grăsimile diferă atât în procent cât și în calitatea lor pentru organism.

Trebuie să cunoașteți de unde luăm și care sunt grăsimile recomandate pentru corpul uman. Alegerea corectă previne mai multe posibile boli și întărește sănătatea.

14804972_1696712907310950_42388751_n

Grasimile saturate – pe care le gasim si in unt, untura, seu – pot fi create doar de ficatul uman. Fara sa le aducem din alimentatie, potrivit stirileprotv.ro.

Important este ca atunci cand alegeti sa le consumati, sa aveti grija la cantitati. Cat mai mici. TOCMAI pentru ca DUBLEAZA productia proprie a ficatului. NU pentru ca sunt rele.

Si grasimile mono-nesaturate – pe care le gasim in masline, alune, migdale – pot fi sintetizate doar de ficatul uman. Fara aport din afara. De aceea, si din aceste produse o cantitate redusa…ajunge. O mana, de exemplu.

Se schimba radical situatia cu grasimile POLI-nesaturate: peste, ulei de floarea soarelui, ulei de simburi de struguri.

Ficatul uman nu este capabil sa le produca. Grasimile poli-nesaturate intra insa in fiecare celula din organism. Si fac preventie activa impotriva artero-sclerozei, boala care omoara cei mai multi oameni in lume.

Dr. ing. Nicoleta Chira, facultatea de chimie, Universitatea Politehnica Bucuresti: “In mod obligatoriu trebui sa ne gandim ca grasimile pe care le consumam sa fie din grasimi polinesaturate.”

Portia ideala de grasimi care lupta sa pastreze vasele de singe curate si sanatoase e formata din peste – peste care turnati o lingura de ulei de floarea-soarelui, presat la rece insa, de soia ori de samburi de struguri.

Sunt uleiuri poli-nesaturate mai bune decat uleiul de masline de exemplu, care contine preponderent grasime mono-nesaturata. Pe care, cum spuneam, o puteti produce si singuri. In propriul ficat.