Vezi când nu ai voie să consumi usturoi. Îți poate pune sănătatea în pericol

(Last Updated On: May 25, 2017)

De fiecare dată când discutăm despre consumul usturoiului, de atâtea ori este lăudat și recomandat pentru un organism sănătos, însă experții vin cu un șir de recomandări importante care vor strivi mitul unora precum că acesta are doar efecte benefice.

Femeile însărcinate, persoanele care au probleme de stomac, ficat sau cu sistemul cardiovascular, ar trebui să cunoască în ce cantități și cât de frecvent poate fi consumat usturoiul.

14826390_329282844105926_1528912878_n

Un studiu recent a constatat faptul ca persoanele care iau zilnic supliment de usturoi reduc riscul racelilor si gripelor cu 63%. Ar trebui sa stiti ca usturoiul este foarte bun in cazul infectiilor Staph persistente.

 

Multi oameni isi fac propriul ulei de usturoi pentru a accelara tratarea infectiilor de la ureche. Ar trebui sa fi-ti foarte atenti la consumul de usturoi si sa luati in considerare moderarea consumului, potrivit doctorulzilei.ro.

Atunci cand este consumat crud,usturoiul poate provoca o respiratie urat mirositoare,arsuri la stomac,gaze,greata si un gust picant persistent in gura. Stiati ca usturoiul functioneaza ca un anticoagulant natural? Este excelent pentru tratarea problemelor de circulatie ,deoarece face mai fluid sangele astfel prevenind formarea cheagurilor de sange ce pot provoca infactul miocardic,tromboza,accidental vascular cerebral,etc.

Contraindicații

Trebuie sa fiti foarte atenti atunci cand consumati usturoiul impreuna cu medicamente anti-coagulante,deoarece poate creste fluxul de sange si provoaca sangerari inutile.

Daca luati orice tipuri de medicamente,nu trebuie sa consumati usturoi. Asigurati-va ca va consultati medicul inainte de a consuma usturoi impreuna cu medicamentele respective.

Acesta poateimbunatati uneori efectele medicamentelor, dar poate aduce mai multe probleme decat solutii. Expertii spun ca persoanele cu probleme hepatice nu ar trebui sa consume usturoi. Usturoiul poate scadea defalcarea ficatului sau chiar poate scadea eficacitatea medicamentelor pentru problemele hepatice.

Intr-adevar toate medicamentele, in speciale cele pentru controlul nasterilor, sunt predispuse la unele interactiuni adverse cu usturoiul.

Persoanele cu stomacul sensibil nu ar trebui sa consume usturoi. Consumul prea mult de usturoi sau ceapa poate agrava sau irita tractul gastro-intestinal al unei persoane. Usturoiul poate provoca, de asemenea, unele contra-indicatii gastro-intestinale, atunci cand este consumat cu medicamente pentru stomac. Femeile insarcinate ar trebui sa evite consumul de usturoi crud in timpul sarcinii sau in perioada de alaptare.

Atunci cand aveti tensiunea arteriala normala sau scazuta se recomanda sa consumati usturoi in cantitati moderate.