Vezi cât de periculos este lacul de unghii

(Last Updated On: October 25, 2016)

Frumusețea necesită jertfe, cuvinte actuale pentru timpurile noastre. Din istoria omenirii se cunoaște că practic nu există nimic mai important în viața unei domnișoare decât aspectul estetic.

Odată cu revoluția cosmetică, marii producători au testat diverse formule chimice pentru a satisface anumite cerințe pe piață, iar multe din componente fiind dăunătoare pentru organism. Atenție, în România se vând lacuri pentru unghii, care sunt interzise în Europa. Pot afecta negativ embrionul uman și conțin substanțe cancerigene.

14801176_1696715940643980_1015277290_n

Toluenul, periculos pentru embrionul uman

Toluenul este un derivat din benzen. Acesta se foloseşte, de cele mai multe ori, ca diluant pentru vopselurile industriale. Există studiile pe animale care au demonstrat că această substanţă poate fi extrem de periculoasă pentru embrionul uman, conform clicksanatate.ro.

Lacurile de unghii conţin şi substanţe cancerigene

Despre celelalte două substanţe (Formaldehidă şi DBP) se ştie că pot provoca boli grave, precum cancerul de piele. Aşa că, aveţi mare grijă atunci când achiziţionaţi lacuri de unghii. Citiţi bine eticheta lor şi asiguraţi-vă că nu au în compoziţie aceste substanţe ce vă pot pune în mare pericol chiar şi viaţa.

Afectează sistemul reproducător

Cercetătorii americani au observat că un compus chimic numit trifenil fosfat (TPHP), utilizat pentru a face lacul de unghii mai rezistent, trece de bariera pielii şi ajunge în sânge.

Astfel, s-a demonstrat că oja care conţine acest chimic este un pericol real pentru sănătate, deoarece conţine şi substanţe care afectează sistemul hormonal şi reproducător.

Oja semipermanentă, mai dăunătoare

Oja semipermanentă persistă pe unghii între 2 și 4 săptămâni. De aceea, femeile au ajuns s-o prefere.

Specialiştii avertizează că aceasta slăbeşte, subţiază şi dezhidratează unghia. În plus, procesul de uscare (cu raze UV) a unghiilor afectează pielea, ducând la o îmbătrânire prematură. În plus, poate produce şi cancer de piele. Aşa că, e bine să nu folosești acest tip de ojă care necesită uscarea cu raze UV.