Vezi ce ecografii de rutină trebuie să facă o femeie anual

(Last Updated On: October 11, 2016)

Se cunoaște faptul că anual tot mai multe femei sunt diagnosticate cu cancer mamar, din acest
motiv organizându-se diverse acțiuni de sensibilizare a acestei probleme în majoritatea țărilor
pentru a informa societatea despre posibilitatea depistării la timp a diverselor patologii cu ajutorul ecografiei.

Medicul specialist Dr. Stoian Paula a venit cu o serie de recomandări importante pe medlive.hotnews.ro.  în special pentru genul feminin, explicând de ce este important controlul anual la acest aparat. Nu evitați consultația la tehnologiile performante din domeniul medicinii, căci acestea pot preveni decesul prematur.

14686585_320269591673918_1209886024_n

Ce ecografii de rutina trebuie sa faca o femeie anual?
Dr. Stoian Paula: Ecografia abdominala este bine sa se faca anual. Incepand cu varsta de 25 de ani este recomandat ca femeile sa efectueze o ecografie mamara si o ecografie transvaginala in fiecare an.
In cazul cancerului de san descoperit in fazele incipiente se realizeaza o chirurgie conservatoare in care nu se scoate tot sanul. In functie de stadiu este posibil ca pacienta sa nu aiba nevoie de chimioterapie sau radioterapie.

Acest lucru este valabil si pentru cancerul ovarian si pentru cancerul de col. Tocmai de aceea, e bine sa facem anual aceste investigatii.

Ce afectiuni pot descoperi ecografiile de rutina?
Dr. Stoian Paula: Ecografiile pot descoperi de la leziuni benigne fara probleme si fara implicatii, cum sunt chisturile, pana la leziuni maligne in diverse stadii de evolutie.

La ce riscuri se expun pacientii care nu fac ecografiile de rutina?
Dr. Stoian Paula: Ideal este sa se faca controalele periodice pentru a depista in fazele incipiente cancerele care pot sa apara. Pot aparea probleme si in sfera digestiva.

Ce ecografii se realizeaza in cadrul pachetelor de screening Lady?
Ecografie abdominala
Ecografie mamara
Ecografie transvaginala
Ecografie tiroidiana