Vezi de câte ori pe săptămână ar trebui să mănânci carne, potrivit nutriționiștilor: “Excesul poate duce la accidente vasculare”

(Last Updated On: July 3, 2017)

La auzitele următoarelor informații iubitorii de carne vor zâmbi pe sub buze. Experții nutriționiști dezvăluie care este norma zilnică a consumului de carne pentru om. Ce se întâmplă cu organismul atunci când mâncăm prea multă carne și care sunt riscurile pentru sănătate?

Recomandările oferite de dr. Laura Ene sunt de o importanță vitală pentru oricine ține la sănătatea sa și respectă un regim sănătos de alimentație.

14875154_329291647438379_567842665_n

Dr. Laura Ene Medic specialist diabet si boli de nutritie, pentru stirileprotv.ro: “Carnea ar trebui sa faca parte dintr-un regim de viata echilibrat, dar nu mai mult de o data pe zi. Carnea alba si pestele alb de doua ori pe saptamana, o data pe saptamana carnea rosie si de doua ori pe saptamana post.

Excesul de carne poate duce la accidente vasculare si infarct prin exces de colesterol pe artere. Cea mai buna proteina si care satura e albusul de ou, deci putem sa avem o omleta din albus, sa facem sufleuri de legume cu albus.”
Consumati fructe si legume, auzim la televizor. Medicii…au insa o precizare!

Dr. Laura Ene, medic specialist diabet si boli de nutritie: “Zaharul din fructe este tot un zahr care, consumat in exces, poate accelera glicemia, sa ne ingrase si sa ne creasca trigliceridele. Contra a ceea crede lumeaa ca au mai putine vitamine si minerale decat legumele, legumele raman campioane la vitamine si minerale.”

Asadar: doar doua, trei fructe pe zi. Iar legume cat mai multe!

Pana acum am fost invatati de mici, de la scoala, 3 mese pe zi plus doua gustari.

Dr. Laura Ene Medic, specialist diabet si boli de nutritie: “Poate fi o varianta buna in cazul copiilor care nu tolereaza o cantitate mare de mincare deodata. Pentru noi, adultii, ar fi suficient 3 mese principale pe zi. As incepe cu o salata mare de fructe, la pranz o salata cu o carne slaba, iar seara o salata de legume cu lactate.”

E cel mai simplu program alimentar. Unul care n-o sa faca niciodata probleme in complicatele circuite din interiorul organismului uman.