Vezi de ce e bine să mănânci cartofi dulci. Sunt dulci în mod natural și au puține calorii

(Last Updated On: October 18, 2016)

Datorită gustului lor senzațional de dulce și moale, cartofii dulci sunt cea mai bună alegere
pentru ați satisface pofta și a te ajuta să menții un mod de viață sănătos. Aceștia sunt excelenți mai ales pentru persoanele care țin o dietă, întrucât conțin foarte puține calorii și deloc grăsimi. În plus, conțin mult potasiu esențial pentru sănătatea mușchilor, calciu și proteine. Aceștia sunt absolut delicioși!

Acest tip de cartofi sunt dulci în mod natural

14694675_324380857929458_1253331431_n

Fără a conţine zaharuri rafinate, cartofii dulci sunt un foarte bun aliment pentru promovarea unei vieţi sănătaose şi pentru pierderea în greutate, ca urmare a conţinutul redus de calorii. Cartofii dulci sunt utili şi pentru reducerea poftelor de dulciuri, fiind o opţiune mult mai sănătoasă şi săţioasă, în acelaşi timp, conform csid.ro.

Au capacitatea de a regla zahărul din sânge

Un cartof dulce mediu conţine aproximativ 33 grame carbohidraţi, însă aduce cu sine o serie de beneficii, printre care reglarea hormonului din sânge care produce zahăr. Cartofii dulci au indice glicemic relativ scăzut (50) care poate ajuta la prevenirea supradozei de zahăr din sânge. De asemenea, după consum, nivelurile reglementate de zahăr din sânge pot ajuta la eliminearea poftelor pentru dulciuri. Ca urmare a acestui fapt, cartofii dulci sunt esenţiali în dietele pentru scăderea în greutate, oferind un sentiment de saţietate pentru un timp mai îndelungat şi ajutând la reducerea cantitativă a dulciurilor.

Cartofii dulci conţin fibre

Alimentele bogate în fibre reprezintă o modalitate de a controla foamea. Fibrele te ajută să te simţi sătulă pentru mai mult timp. Un cartof dulce mediu (aproximativ o cană) conţine patru grame de nutrienţi. Cartofii dulci – în special cei serviţi cu tot cu coajă – vin încărcaţi cu fibre dietetice, care te pot ajuta să pierzi în greutate. Fibra nu este o sursă de calorii, dar are capacitatea de a absorbi apa şi de a vă face să vă simţiţi “plini” după masă, ceea ce menţine o dietă hipocalorică. Cartofii dulci conţin de asemenea un anumit tip de fibre numite amidon rezistent. O dietă bogată în amidon rezistent ajută la reducerea riscului de obezitate, în conformitate cu un studiu publicat în Biomedical and Environmental Sciences din 2015.

Cartofii dulci nu ajută doar la scăderea kilogramelor în plus

Aceştia aduc cu sine şi alte beneficii – sunt surse puternice de vitamina A (care sporeşte imunitatea, vederea, aspectul pieli şi sănătatea oaselor) şi au un nivel ridicat de antioxidanţi anti-inflamatorii. Indiferent dacă te confrunţi cu încercarea de a pierde în greutate sau nu, cartofii dulci vor rămâne oricum un supraaliment care îţi vor îmbunătăţi calitatea vieţii.