Vezi de ce sunt mai bune ouăle de prepeliţă decât cele de găină

(Last Updated On: June 24, 2017)

Se spune că ouăle sunt cele mai complexe alimente, care aduc multe beneficii organismului, dar și că pot provoca alergii sau pot crește colesterolul din organism. Din acest motiv, când vine vorba de a alege între ouăle de găină și cele de prepeliță, alegerea ar trebui să cadă pe a doua variantă.

Ouăle de prepeliță sunt mult mai bune decât ouăle de găină datorită faptului că conțin mai mult fosfor, vitamine și fier. În plus acestea sunt foarte bogate în calciu, zinc și potasiu necesare pentru o bună funcționare a organismului.

Ţin cataracta la distanţă

Ouăle de prepeliţă conţin şi o cantitate mare de vitamina A. Datorită acesteia, dacă vei include acest tip de ouă în alimentaţia ta, vei avea o vedere bună chiar și atunci când vei înainta în vârstă. Vei fi ferit de cataractă, o boală gravă a ochilor, informează clicksanatate.ro.

Menţin tensiunea arterială în parametrii normali

De asemenea, ouăle de prepeliţă nu duc lipsă nici de potasiu. Acest compus are rolul de a menţine tensiunea arterială în limitele normale.

Previn cancerul de ficat şi de rinichi

Acest tip de ouă conţine vitaminele C, A şi B1, care pot ajuta la neutralizarea radicalilor liberi. Prin includerea ouălor de prepeliță în dietă, vei fi ocolit de bolile cronice de cancerul de ficat sau de rinichi.

Păstrează ficatul sănătos

Ouăle de prepeliţă scad nivelul colesterolului rău din organism, reglează aciditatea, ajută la tratarea bolilor renale şi de ficat, dar şi în cazurile de rinită alergică, alergii şi eczemă.

Sunt energizante naturale

Pe de altă parte, datorită faptului că au în compoziţie vitamine din complexul B, dacă le consumi la micul dejun (sub formă de ouă ochiuri, fierte, omletă sau crude), vei avea energie pentru întreaga zi. Aşa că, poţi înlocui cu succes energizantele sau cafeaua cu ouă de prepeliță.

Cura de 25 de zile cu ouă de prepeliţă

Cura cu ouă de prepeliţă s-a dovedit excelentă în numeroase afecţiuni precum: tuberculoză, ulcer, astm, bronşită, pietre la rinichi şi diabet. Iată ce presupune această cură!

În primul rând, în 25 de zile vei consuma 120 de astfel de ouă. În prima zi şi în următoarea vei mânca 3 ouă de prepeliţă, iar în a patra zi trebuie să mănânci 4 ouă. Începând cu a cincea zi, mai adaugi un ou și vei avea 5 pe zi până la finalul curei.

Ouăle trebuie să fie proaspete. Se beau crude, dimineaţa, pe stomacul gol, în locul cafelei, cu o oră sau două înainte de micul dejun.