(Video) Secretul CĂRNII FALSE. Vezi cum se prepară ea și ce riști dacă o consumi

(Last Updated On: October 31, 2016)

Ești un consumator înrăit al cărnii? Nu-ți imaginezi viața fără a consuma o bucată rumenă de carne frumos mirositoare? Răspunsurile obținute în urma unei anchete jurnalistice vor pune pe gânduri și pe cel mai mare iubitor de carne.

Până și stake-ul care pare a fi o felie delicioasă de carne proaspătă, poate fi un fals. Această substanță chimică a fost depistată la mai mulți producători, o soluție ce face o răcitură invizibilă din bucățile de carne de cea mai proastă calitate.
14885824_332367957130748_251268654_n

Este vorba de o substanță chimică, un lipici, care practic lipește bucăți de carne. Este un praf care amestecat cu alte componente de țesut animal (sau nu) lipește bucăți de carne mai puțin importante care apoi sunt vândute pe post de stake de clasă premium, evident la prețuri mari.

Culmea e că forma dată se păstrează și în timpul preparării, informează stiripesurse.ro.

Falsul este foarte bine realizat (vezi video) și chiar și pentru un expert ar fi imposibil de detectat.

În practică se presară bucățil de carne provenite din părțile mai ”puțin bune” ale corpului animalului sacrificat cu un ferment special cunoscut sub numele de ”lipici pentru carne”. Sunt mai multe metode de preparare – unii folosesc bacterii, ații îl produc din sânge de porci sau vaci. De evidenția faptul că praful este destul de dăunător pentru organismului uman astfel încât el este manipulat cu protecție sporită.

După ce este presărată substanța , bucățile de carne sunt amestecate și învelite în polietilenă dându-le forma preferată. După șase ore de congelare se obține o bucată compactă de carne. Falsul este foarte greu de descoperit (n.a.imposibil se spune) în această stare.

Surse din industria alimentară susțin că meteda nu se folosește doar pentru formarea de steak-uri, ci s-ar folosi și la prelucrarea cărnii de pui, porc și chiar de pește.

Rezultatul este că un astfel de produs este mai greu de preparat pentru că părți care ar trebui să fie în interior sunt în afară, iar părți care ar trebui să fie în afară se găsesc la interior.

Vezi aici Video:

În momentul în care este consumată o ”carne lipită” există o probabilitate foarte mare de întoxicare. Cu toate acestea se spune că meroda este folosită la scară desrul de extinsă în restaurante și cafenele.