3 motive să dormi pe partea stângă. Începe din această seară

(Last Updated On: November 16, 2016)

Pe lângă faptul că somnul este un factor important în viața fiecărui om, acesta trăind aproape o
jumătate din viață dormind, specialiștii spun că trebuie să cunoaștem un lucru important despre
poziția pe care ar fi bine să o avem atunci când ne odihnim. Tu pe care parte obișnuiești să dormi? Știați că datorită poziției în somn depinde de calitatea digestiei și circulația sângelui.

Pentru o digestie mai ușoară
Stomacul, pancreasul, inima se află în partea stângă a corpului, iar o poziție pe această parte în timpul somnului contribuie la o digestie mai ușoară prin stimularea secreției de suc gastric și enzime pancreatice, informează clicksanatate.ro.

15135494_340740376293506_533178233_n

Îți îmbunătățești circulația sângelui
Inima beneficiază și ea de pe urma adoptării acestei poziții pe parcursul nopții, când te odihnești. Sistemul limfatic este drenat mai ușor, iar inima va pompa mai ușor sângele prin aortă, aceasta formând un arc pe partea stângă.

Și femeilor însărcinate le este recomandat să se așeze pe partea stângă atunci când merg la culcare pentru a o mai bună circulație a sângelui la nivelul uterului și rinichilor.

Poziția aceasta presupune o reducere a presiunii uterului asupra coloanei vertebrale și a ficatului.

Menții sănătatea splinei
Un alt organ poziționat în partea stângă a corpului este splina, parte a sistemulul limfatic. Splina are rolul de filtrare a sângelui și a limfei.

Dacă dormi pe partea stângă, fluidele vor fi direcționate către splină, sub influența gravității.

Atenție!

Somnul pe o parte în poziție fetală (cu genunchii spre piept) nu este cea mai bună alegere, pentru că poate duce la dureri de gât sau de spate, deformare a coloanei și a articulațiilor, mai ales dacă ai genunchii și bărbia îndreptate spre piept.