5 metode prin care alungi durerile de spate fără medicamente!

(Last Updated On: November 4, 2016)

Datorită stilului de viață pe care îl avem uneori prea stresant și prea activ durerile de spate au
devenit o problemă reală. Chiar și cei care duc un mod de viață sedentar nu sânt feriți de această
problemă neplăcută.

Dacă ajungi să ai prea des dureri de spate ar fi bine să te consulți cu un medic specialist, dar dacă nu ai această posibilitate încearcă următoarele tratamente naturaliste care te vor ajuta să alungi aceste dureri.

14937893_334563913577819_227266134_n

Infuzie din coajă de tei
Infuzia de coajă de tei te poate ajuta să ameliorezi durerile neplăcute de spate. Iată cum se prepară: ai nevoie de100 de grame de coajă de tei. Se fierb în doi litri de apă la foc mic până ce se evaporă un sfert din cantitatea de apă. Este necesar să urmați o cură cu acest ceai timp de 21 de zile. Se bea câte 50 de ml înainte de fiecare masă principală a zilei, potrivit clicksanatate.ro.

Gheață

Un remediu grozav împotiva durerilor de spate este și gheața. Ameliorează rapid durere de spate acută, survenită brusc. Pune gheață pe zona cu probleme (nu direct pe piele, se înfășoară înainte într-un tifon) și las-o pe zona cu probleme timp de un sfert de oră.

Gheara diavolului

Și gheara diavolului îi poate veni de hac acestei probleme insuportabile. În 250 de mililitri de apă clocotită se pun 1,5 grame de rădăcină uscată din această plantă. Se lasă la infuzat timp de opt ore și se bea înainte de prânz și de cină câte 125 de ml.

Duș cu apă fierbinte

O alternativă de a scăpa de durerile de spate este dușul cu apă fierbinte. După 10 minute durerile vor începe deja să scadă în intensitate.

Cremă cu capsaicină

Se pare că un remediu extrem de eficient este crema cu capsaicină, care se obține din ardei iute. Aceasta poate fi cumpărată din farmaciile naturiste. Se aplică de trei ori pe zi pe zonele cu probleme, în strat foarte subțire.