Aceste 4 lucruri dăunează articulațiilor

(Last Updated On: November 9, 2016)

Chiar dacă înainte se credea că probleme cu articulațiile le aveau doar persoanele învârstă,
astăzi această problemă îi atinge și pe cei tineri. Datorită ritmului stresant și alert de viață din ce în ce tot mai multe persoane cu vârste cuprinse între 40 și 50 de ani acuză dureri de articulații.

Iată ce povestește chirurgul Calin Moucha despre această problemă care a devenit destul de răspândită în ultimul timp, și care sunt cele 4 lucruri care aduc la apariția ei?

15046330_337253153308895_944634284_n

Alergati si doar alergati

Calin Moucha, chirurg la The Mount Sinai Hospital din New York, spune ca multi dintre pacientii care au nevoie de artroplastie sunt sanatosi din punct de vedere cardiovascular, dar nu si in ceea ce priveste sanatatea fizica. Daca participati doar la maratoane sau triatloane, s-ar putea sa aveti dezechilibre atunci cand vine vorba de forta musculara si de flexibilitate, informează hotnews.ro.

Acest lucru, asociat cu traume repetitive petrecute de-a lungul timpului, ar putea duce la artrita, spune doctorul.

“Este important sa oferim anumitor grupe de muschi (cei pe care ii folosim cel mai mult, cei pe care ii folosim la alergat de exemplu) o pauza o data sau de doua ori pe saptamana”, ne sfatuieste specialistul.

Nu va controlati greutatea

Atunci cand alergati, articulatiile genunchiului transporta de la 7 pana la 9 ori greutatea corpului, potrivit lui Moucha. Chiar daca organismul poate suporta asta, este important sa va contorizati greutatea.

Sariti peste incalzire

Cheia pentru sanatatea articulatiilor este sa avem un echilibru bun intre rezistenta si flexibilitate. “Pe masura ce imbatraniti, trebuie sa petreceti mai multi timp la intinderi decat la intarirea muschiulor”. Odata cu trecerea timpului, muschii devin mai putin flexibili, iar muschii flexibili sunt foarte importanti in mentinerea mobilitatii articulatiilor, adauga Moucha.

Va depasiti limitele la Yoga

Antrenamentele intense nu sunt singura modalitate prin care va puteti rani articulatiile. Desi yoga si pilates-ul sunt metode excelente prin care va puteti stimula flexibilitatea si rezistenta, orice extrema este daunatoare. Daca va chinuiti sa obtineti o anumita pozitie la yoga riscati sa va raniti articulatiile, specifica medicul.