ATENȚIE! Aspirina, paracetamolul si ibuprofenul te și pot îmbolnăvi. Vezi cum:

(Last Updated On: November 8, 2016)

Început de noiembrie, începutul virozelor! Medicii atenționează toate persoanele care sunt sau pot
prinde o răceală anevoioasă, să fie precauți atunci când beau anumite tipuri de pastile. Preparatele medicale antiinflamatorii, pe lângă faptul că vor reduce temperatura corpului, mai pot provoca și urticarie. Persoanele alergice în special trebuie să citească atent care sunt efectele adverse posibile în urma unui tratament cu ibuprofen.

Peste tot in lume, febra inseamna temperatura corporala peste 38 de grade Celsius. La copii, foarte multi medici recomanda tratamentul cu anti-termice dupa pragul 38,5. Paracetamolul si ibuprofenul sunt substantele active din cele mai multe produse, informează stirileprotv.ro.

15046272_337021399998737_132254358_n

O practica des intilnita se refera la alternarea antitermicelor. Spre exemplu, daca cel mic are febra, ii administrati o doza de paracetamol si, peste 4 ore, ii oferiti o doza de ibuprofen.

Coriolan Ulmeanu, sef sectie toxicologie pediatrica: “Nu exista nici prescriptie medicala in lume, meta-analize importante referitoare la aceasta chestiune demonstreaza foarte clar ca asta este o prostie. “Este corect sa primeasca ori paracetamol ori ibuprofen in monotepraie, la interval de 6-8 ore.”

In caz contrar, efectul toxic al medicamentelor se insumeaza si poate afecta ficatul. Iar febra NU scade mai repede.

Pe de alta parte, si o alergie respiratorie poate arata ca o viroza. NU se trateaza cu antitermice.

Insa, odata ce nasul curge apos sau daca secretiile expectorate la tuse sunt transparent-perlat, e bine sa mergeti la un specialist alergolog.