Cafeaua la dozator, cocktail de chimicale periculoase. 1 leu ca să te îmbolnăvești

(Last Updated On: September 24, 2017)

Ești un amator înrăit al cafelei? Care este metoda prin care îți prepari o cafea? Conform ultimelor cercetări, s-au descoperit un șir de componente negative în cafeaua pregătită la dozator. Specialiștii atenționează persoanele care se lenevesc de ași găti cafeaua prin metoda veche. Chiar dacă ai nevoie de puțin mai mult timp, cafeaua preparată în ibric este mult mai sănătoasă decât cea din dozator. Află care este procentul de cafea sau cacao atunci când îți i-ai cafeaua de la dozator.

La o verificare efectuată recent de către autorităţi în rândul acestor automate, la unul dintre aparatele verificate, ciocolata caldă conţinea de fapt zahăr, lapte praf, un praf dietetic dulce, lactoză, grăsime vegetală hidrogenata, E340, E471, E551, aromă de vanilie, colorant E126a şi doar 13% cacao, informează csid.ro.

15135518_343652116002332_1414375439_n

Nici cafeaua instant la pliculeţ nu este mai presus. La o simplă citire a etichetei, aflăm că un pliculeţ de cafea 3 în 1 conţine doar 7% cafea iar laptele este, de fapt, lapte praf degresat, grăsime vegetală sau praf de zer.

Alergiile, principalele pericole

Medicii avertizează că acest cocteil chimic de ingrediente nenaturale, care se găsesc în produsele alimentare, pot afecta, dacă sunt consumate pe termen lung, inima, ficatul şi rinichii.

Şi mai alarmant este faptul că aşa-zisul lapte din cafeaua la automat este de fapt sirop de glucoză, lapte praf degresat, grăsime vegetală, praf de zer, proteine din lapte, şi patru E-uri. Această combinaţie este foarte posibil să cauzeze reacţii alergene iar legea prevede ca astfel de produse să fie etichetate în concordanţă, pentru ca persoanele predispuse la alergii să cunoască riscul la care se explun.