Vezi care este cantitatea de alimente de care ai nevoie zilnic

(Last Updated On: November 21, 2016)

De la școală suntem învățați că cantitatea de calorii necesară pentru organism, variază în dependență de vârstă, gen sau înălțime, însă mai este nevoie de cunoscut și modalitatea prin care măsurăm numărul acestora. Nutriționiștii ne oferă tone de material informativ cu privire la regimurile sănătoase de alimentație, în textul de mai jos aveți posibilitatea să aflați pe scurt care este cantitatea zilnică de alimente necesară pentru fiecare persoană în parte.

Atenție la aportul caloric!
Dacă vei consuma alimente care-ți cresc aportul de calorii te vei îngrășa cu siguranță. De aceea, este important să reduci porțiile, diminuând numărul de calorii pe care corpul le are zilnic la dispoziție pentru a produce energie, informează clicksanatate.ro.

15134434_343180292716181_1313589661_n

Bărbații cu vârste între 19 și 30 de ani au nevoie de 2.500 de calorii zilnic dacă sunt sedentari și de 2.350 între 30 și 50 de ani. Acest necesar se poate acoperi cu 8 porții de legume și fructe, 3-4 de lactate, 3 de carne.

În schimb, femeile necesită 1.900 de calorii în fiecare zi, între 19 și 30 de ani, respectiv 1.800 de calorii de la 30 la 50 de ani. Începând cu vârsta de 19 ani, include în meniul zilnic 8 porții de legume și fructe, 6-7 de cereale, 2 de lactate și 2 de carne.

Măsoară cu ajutorul mâinilor
Un mod simplu de a estima cantitățile de alimente de care ai nevoie este să apreciezi cantiattea de alimente cu ajutorul mâinilor. De pildă, un pumn de semințe, de nuci sau de fructe uscate îți ajunge la o gustare, ca să nu riști să te îngrași.

Carne. Palma unei mâini este măsura pentru mărimea potrivită a unei bucăți de friptură.

Carbohidrați. Cereale integrale, paste, pâine poți mânca într-o cantitate egală cu partea din față a pumnului.

Legume și fructe. O cantitate de legume cât ambele palme este exact cât îți trebuie în fiecare zi. Pentru a-ți menține sănătatea, mănâncă fructe diverse, cât să acopere un pumn întreg.

Unt sau grăsimi animale. În privința cantității, orientează-te în funcție de vârful arătătorului. Mai mult de atât îți afectează sănătatea.

Brânzeturi. Două degete de cașcaval, brânză, caș pe zi îți sunt de ajuns, dacă vrei să rămâi în formă.