Dr. Oz: 6 dureri care pot anunța cancerul

(Last Updated On: July 18, 2017)

Fiecare dintre noi se confruntă uneori cu simptome sau dureri despre care uităm îndată ce nu mai
simțim nimic. Doctorul Mehmet Oz vine cu sfaturi utile pe care trebuie să le cunoască fiecare.
Aflați care sunt cele șase dureri specifice, prin intermediul cărora poate fi anunțată dezvoltarea
cancerului.

1. Dureri puternice de spate

14914856_334564570244420_329640465_n

Cel mai frecvent, mielomul multiplu, o formă incurabilă, rară și foarte agresivă de cancer al sângelui, care afectează măduva osoasă, se manifestă prin dureri puternice de spate, la care se adaugă alte simptome, precum: fracturile și infecțiile repetate, anemia, insuficiența renală, tasarea vertebrelor. În cazul multor pacienți, simptomele rămân latente o lungă perioadă de timp și se manifestă doar în momentul în care boala se află deja într-un stadiu avansat, informează doctorulzilei.ro.

2. Durerea constantă în abdomen

Poate să fie cauzată de cancerul de colon, iar colonoscopia este necesară pentru a depista polipii adenomatoşi, care apar în faza iniţială. Pentru a preveni acest lucru este necesar să faci anual o ecografie abdominală, iar în cazul în care polipii sunt prezenţi se recurge la un tratament şi îndepărtarea lor.

Ceea ce trebuie să reţii este faptul că această formă de cancer care afectează colonul şi rectul este vindecabil dacă se depistează la timp.

Acest lucru este posibil doar dacă se recurge la un simplu control medical, cel puţin o dată pe an! O ecografie abdominală poate să depisteze boala în stadiu precoce.

Printre simptomele care pot anunţa cancerul de colon se numără: sângele în materiile fecale, constipaţia cronică, schimbarea consistenţei materiilor fecale, scăderea în greutate şi scaune de culoare neagră.
3. Durerea constantă în zona pelvină

Adică acea zonă care cuprinde uterul, ovarele şi vezica urinară. Deşi în unele situaţii simptomele de balonare, crampe abdominale şi durerea sunt prezente la menstruaţie, acestea pot să anunţe şi o problemă mai serioasă – cancerul ovarian. O problemă în acest tip de cancer este aceea că durerea apare în special atunci când tumora ajunge în stadii avansate. De aceea este recomandat să mergi anual la un consult ginecologic.

Alte simptome care pot anunţa cancerul ovarian: distensie abdominală, urinări frecvente, sângerări post-menopauzale, pierderea poftei de mâncare şi scăderea în greutate, sângerări anale, balonare constantă.

4. Durere constantă de cap

Nu orice durere de cap pe care o resimţi poate să ascundă un cancer cerebral, ci anumite tipuri care persistă. Pe măsură ce tumora creşte, durerea va fi resimţită mai intens şi frecvent. Alte simptome care pot anunţa cancerul la creier: durere de cap cronică dimineaţa la trezire, durerea de cap care te trezeşte din somn însoţită de stări de vomă şi ameţeli, dar şi schimbările la nivelul senzaţiilor tactile, vizuale şi tulburările de echilibru.

5. Durerea constantă la nivelul oaselor

Cancerul osos poate să dea metastaze în alte organe, atenţionează dr. Oz. Pe lângă durere poate să cauzeze: dureri de spate, fracturi, anemie, infecţii frecvente, oboseală permanentă.

6. Durerea constantă în piept

Poate să anunţe dezvoltarea unei tumori la plămâni, avertizează medicul Mehmet Oz. Tumorile localizate la nivelul plămânilor îngreunează respiraţia şi o fac să fie dureroasă. Pe lângă această durere, alte simptome care pot anunţa cancerul pulmonar sunt: tuse cronică cu sângerări, greutate în respiraţie, răguşeală şi scăderea în greutate.